27 Ιανουαρίου 2017

Δημοσιεύουμε την επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Βασίλη Μπαλντούμη, υπεύθυνου της σχολής Πάππος - Μπαλντούμης.




Για μια ακόμη φορά η διεύθυνση του ΧΚΠ αποδεικνύεται ακατάλληλη για το μεγαλύτερο χιονοδρομικό της Ελλάδας. Δεν έχει πελατοκεντρική προσέγγιση και δεν καταλαβαίνει τις ανάγκες του κόσμου. Οι δε προτεραιότητες που δίνει, έχουν στόχο την προσωπική προβολή και όχι την παροχή τουριστικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. 
Είμαστε ήδη στο τέλος της εβδομάδας και ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ τα βασικά lifts αρχαρίων. Συγκεκριμένα δεν λειτουργεί το 2θεσιο lift Αίολος, το οποίο αποτελεί την ραχοκοκαλιά του κέντρου και το βασικό μέσο εκμάθησης αρχαρίων που κάνουν την πρώτη κατάβαση σε πίστα. Θέτουμε λοιπόν τα εξής ερωτήματα: 
1. Γιατί πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο ατυχήματος έναν νέο χιονοδρόμο οδηγώντας τον σε πίστες για τις οποίες δεν είναι έτοιμος; 
2. Γιατί στερούμε από τους εκπαιδευτές χιονοδρομίας το βασικό εργαλείο εκμάθησης; 
3. Γιατί είναι ανοιχτό το συρόμενο lift Περικλής , του οποίου η πίστα εξυπηρετείται από τα 2 μεγάλα lifts (Βάκχος και Ηρακλής);; διότι αν υπάρχει θέμα επάρκειας προσωπικού, θα μπορούσε να λυθεί κατά προτεραιότητα. Διότι προέχει ο Αίολος έναντι και του Περικλή αλλά και της (άδειας τις καθημερινές) Ήρας. 
4. Γιατί έτσι κι αλλιώς δεν λειτουργούν ΟΛΑ τα lifts, αφού το εισιτήριο είναι 25€, όπως τις αργίες. Ειδικά για τους αρχάριους, οι οποίοι ΔΕΝ έχουν πολυπόντη κάρτα (αφού τώρα ξεκινάνε) και μάλλον δεν θα βγάλουν όσο το ΧΚΠ δεν τους διευκολύνει ώστε να απολαύσουν την επίσκεψη τους, να μάθουν εύκολα και ασφαλώς σκι, και έτσι να επανέλθουν. Τότε θα πειστούν να βγάλουν κάρτα πολλών μονάδων. 
5. Γιατί δεν λειτουργεί ο διάδρομος αρχαρίων (baby 2)?? Επίσης νευραλγικό lift μόνο για αρχαρίους και ΕΙΔΙΚΑ για ΠΑΙΔΙΑ!! 
Το 3-ήμερο 28,29,30 Ιανουαρίου θα υπάρχει ΠΑΛΙ, πολύ μεγάλη προσέλευση παιδιών και η ολιγωρία (έως αδιαφορία) του ΧΚΠ είναι χαρακτηριστική.

ΥΓ. Την Τετάρτη 24/1/2017 λειτουργούσε στα Κελλάρια μόνο ο Ηρακλής. Ο κ. Β. Χαλκιόπουλος, είναι αρχάριος μαθητής 62 ετών , ο οποίος, αν και ζει στο Βέλγιο, προτίμησε να μάθει και να κάνει σκι στην Ελλάδα και όχι στις Άλπεις. Μετά τα πρώτα μαθήματα, ήταν έτοιμος για την πρώτη κατάβαση σε Πίστα. Αλλά ο Αίολος ήταν κλειστός. ΔΕΝ ήταν ασφαλές να πάει στον Ηρακλή, οπότε αναγκαστικά κατεβήκαμε με δυσκολία τον δρόμο της Αφροδίτης , γιατί είχε στα περισσότερα σημεία σωρευμένο χιόνι από τον αέρα και στένευε πολύ την ήδη στενή διαδρομή (είναι δρόμος, όχι πίστα). Όταν έφτασε κάτω, ζήτησε να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο. Αρχικά μίλησε με τον κ. Werner Cromecek, υπεύθυνο της ISS, εργολάβου λειτουργίας για λογαριασμό της ΕΤΑΔ ΑΕ. Αυτός τηλεφώνησε επί τόπου στον Διεθυντή κ. Ξυπόλητο αλλά η απάντηση ήταν ότι αυτό προβλέπει η διοίκηση σήμερα. Πήγε λοιπόν στον ίδιο τον διευθυντή και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι είναι εσωτερικό θέμα η λειτουργία των αναβατήρων, δεν αφορά τους πελάτες και να μην αφήνει να τον "χρησιμοποιούν" οι σχολές χιονοδρομίας στις οποίες απευθύνθηκε. Του ανταπάντησε ότι δεν αφορά την σχολή σκι το πρόβλημα αλλά τον ίδιο ο οποίος ήρθε να μάθει, πλήρωσε 25€, είδε ένα lift σε λειτουργία και στο οποίο δεν μπορεί να πάει γιατί είναι αρχάριος. Επιφυλάχτηκε δε να κάνει έγγραφο παράπονο για την έλλειψη τουριστικής συμπεριφοράς και της δήθεν "χειραγώγησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin