9 Ιανουαρίου 2017

Η Αράχωβα σας περιμένει και μετά τις γιορτές



Μπορεί οι γιορτές να τελείωσαν και ο νέος χρόνος να είναι ήδη παρών, ωστόσο ο τσουχτερός χιονιάς δεν λέει να υποχωρήσει, χαρίζοντας στους φίλους των χειμερινών σπορ, αλλά και του χειμερινού τουρισμού γενικότερα, την ευκαιρία να επισκεφτούν έναν προορισμό που ενδείκνυται για αυτή την εποχή.

Και σίγουρα ο πιο γνωστός και καταξιωμένος τουριστικός προορισμός των… χαμηλών θερμοκρασιών είναι η Αράχωβα, την οποία πολλοί Αθηναίοι – και όχι μόνο – τίμησαν κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν εξακολουθεί να δέχεται κόσμο. Δόξα τω Θεώ, το χιόνι καλά κρατεί και οι λάτρεις των ψυχρών αθλημάτων αλλά και της ντυμένης στα λευκά φύσης δείχνουν πάντα την προτίμησή τους στην κωμόπολη του Παρνασσού για τις εξορμήσεις τους.

Ωστόσο η ζωή σε μεγάλο υψόμετρο και με κακές καιρικές συνθήκες δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει και ταλαιπωρία για τον επισκέπτη. Καθώς η Αράχωβα συνιστά ονομαστό προορισμό για τους χειμερινούς μήνες, έχει αναπτύξει αξιοθαύμαστη ξενοδοχειακή υποδομή για όλα τα βαλάντια και τις απαιτήσεις. Εδώ υπάρχουν ξενοδοχεία, ξενώνες, σαλέ και ενοικιαζόμενα δωμάτια επαρκώς θερμαινόμενα, ώστε να απολαμβάνει κανείς το μαγευτικό τοπίο χωρίς να υφίσταται το δριμύ ψύχος της εποχής. 

Υπάρχουν μάλιστα αρκετές κλίνες ακόμα και για τις ημέρες με υψηλή ζήτηση, όπως οι εορταστικές, ωστόσο αυτή την περίοδο που ο πολύς κόσμος έχει φύγει όσοι επισκεφτούν την Αράχωβα θα έχουν περισσότερες επιλογές όσον αφορά τη διαμονή τους, ενώ και οι επαγγελματίες του τουρισμού προσαρμόζουν ανάλογα τις τιμές τους.

Η τεχνογνωσία χρόνων – για να μην πούμε… αιώνων – εγγυάται πως οι κατασκευές των σπιτιών, όπως και των ξενοδοχειακών μονάδων, που βασίζονται στην πέτρα, προσφέρουν την απαραίτητη θαλπωρή στον επισκέπτη, ενώ και τα γραφικά τζάκια που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι συντελούν κι αυτά στην άνεση και στη ζεστασιά που απολαμβάνουν οι φιλοξενούμενοι, πέρα βέβαια από τα καλοριφέρ και τα κλιματιστικά που δουλεύουν… στο φουλ τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια.

Όσο για τη θέρμανση που μπορεί να προσφέρει κανείς στον εαυτό του… εκ των έσω, η Αράχωβα είναι ένας εξαιρετικός γαστρονομικός προορισμός, αφού τα εστιατόρια που υπάρχουν στα ξενοδοχεία της και σε όλη την κωμόπολη, αλλά και οι παραδοσιακές ταβέρνες της, προσφέρουν γεύσεις ανώτερης ποιότητας. Και αυτό είναι αναμενόμενο για όσους γνωρίζουν την περιοχή, αφού εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί πηγή αγνών κτηνοτροφικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ύστερα από την απαραίτητη βόλτα στο χιονοδρομικό κέντρο, είτε είστε γνώστες των χειμερινών σπορ είτε όχι, αξίζει να αψηφήσετε για λίγο το κρύο και να περπατήσετε στη χειμωνιάτικη Αράχωβα, πριν ζεσταθείτε στα καταλύματά της. Και όταν επιστρέψετε στη βάση σας, γνωρίστε τη και στους φίλους σας, προσφέροντάς τους όχι μόνο μια καρτ ποστάλ, αλλά και κάποιο από τα προϊόντα ή τα σουβενίρ που θα βρείτε στα σχετικά μαγαζιά και που απηχούν τη μακραίωνη βλάχικη και αρβανίτικη παράδοση της κωμόπολης.

Γιατί αξίζει να γνωρίσει κανείς από κοντά, οποιαδήποτε εποχή του έτους, τη μεγάλη κυρία που στέκεται αγέρωχη στην πλαγιά του Παρνασσού και αγναντεύει τον κόσμο από τα 1.000 μέτρα. Την Αράχωβα, που συνδυάζει τη φαινομενικά ψυχρή όψη με τη ζεστή και φιλόξενη καρδιά.
http://kozan.gr/archives/7773

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin