12 Δεκεμβρίου 2016

Οι εμπειρίες μιας επισκέπτριας της ΑΡΑΧΩΒΑΣ.


Αράχωβα: Ταξίδι στη Μύκονο του χειμώνα!




Ίσως τελικά δεν έχουν άδικο όλοι αυτοί που πάνε Αράχωβα στην πρώτη ευκαιρία. Δεν ξέρω αν στο μυαλό σου την έχεις αρκετά εμπορευματοποιημένη, και εγώ έτσι το είχα μια που το λέμε, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Καταρχάς δεν είναι ανάγκη να πας εκείνες τις μέρες όπου γίνεται ο χαμός. Η Αράχωβα είναι πανέμορφη και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου!Εκτός αν ψήνεσαι για χαμούλη οπότε κάνε αυτό που είναι να κάνεις. Αυτές τις ημέρες πάντως που πλησιάζουν Χριστούγεννα είναι στα αλήθεια πολύ όμορφος προορισμός.

Το πρωί μπορείς να πιεις καφέ στην πλατεία. Αν δεν βρέχει, είναι τέλεια να κάτσεις στις καφετέριες, στον εξωτερικό χώρο, που βάζουν σόμπες και μαξιλάρια με γούνα στους καναπέδες να σε ζεστάνουν. Εννοείται ότι θα περάσεις από το λαογραφικό μουσείο και στην αυλή του θα συναντήσεις το βράχο της ώρας για να βγάλεις τις κλασικές, γνωστές και μη εξαιρετέες σέλφι και φωτογραφίες της Αράχωβας.


Από δραστηριότητες δεν είσαι καθόλου περιορισμένη. Η Αράχωβα διαθέτει πανέμορφα σοκάκια να βολτάρεις, την πιο όμορφη πλατεία για να πιεις καφέ και σε απόσταση αναπνοής υπάρχει το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και οι γειτονικοί Δελφοί. Οπότε ένα σαββατοκύριακο είναι ότι πρέπει για να κάνεις και να δεις πολλά πράγματα όχι όμως τόσα πολλά ώστε να σε κουράσουν.

Ακόμα και να μην έχει ανοίξει το χιονοδρομικό, μια βόλτα προς τα εκεί θα σε ενθουσιάσει. Θα δεις χιόνι να πέφτει κατά 99% αυτή την περίοδο. Πέτα χιονόμπαλες, φτιάξε χιονανθρώπους, κάνε αγγελάκια πρόσεχε μόνο με τι αμάξι θα ανέβεις προς τα εκεί γιατί κινδυνεύεις να κολλήσεις όπως και δεκάδες αμάξια που θα συναντήσεις κολλημένα στον πάγο των οποίων οι οδηγοί υπερεκτίμησαν τις δυνατότητές τους.




Ας πάμε τώρα στο αγαπημένο κομμάτι των αγαπημένων… Η Αράχωβα ξέρει από καλό φαΐ(κλείσιμο ματιού)! Μπες σε όποια ταβέρνα θες και παρήγγειλε φορμαέλα ή οψιμοτύρι και λουκάνικα. Λουκάνικα όχι ό,τι και ό,τι! Με πράσο, με πορτοκάλι, χοιρινά, μοσχαρίσια, από αγριογούρουνου και πάει λέγοντας. Θα νοιώσεις πως θα θές όσο τίποτα άλλο να φύγεις με κάποια κιλά παραπάνω. Κάθε μαγαζί σερβίρει σούπα για να ζεστάνει με τον πιο φιλόξενο τρόπο τους επισκέπτες. Διάλεξε από αχνιστές χορτόσουπες και τραχανά (που τα σπάει btw) και πολλές άλλες να σου ανοίξει η όρεξη. Μετά έχεις και τα τέλεια μαγειρευτά. Προσωπικά έφαγα τον πιο λαχταριστό κόκκορα με χυλοπίτες και ακόμα το βλέπω στον ύπνο μου κάθε νύχτα έκτοτε.


Το βράδυ θα πιεις χαλαρά ποτά κατά κύριο λόγο. Έχει και ντάπα-ντούπα αν αυτό ζητάς party animal. Βόλτα στον κεντρικό δρόμο και στην πλατεία επιβάλλεται τώρα που είναι στολισμένα για Χριστούγεννα και ας έχει και 5 βαθμούς.



Συνοπτικά δύο ωρίτσες το πολύ μακρυά από την πρωτεύουσα, κρύο ενίοτε, χιόνι συν x-mas spirit. Καλά να περάσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin