Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Ανοικτή επιστολή προς το Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το ΕΚΛ.


Σας επισυνάπτουμε την ομόφωνη Ανοιχτή Επιστολή που παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο κατά την παρουσία του στις εκδηλώσεις για τα «50 χρόνια της λειτουργίας του εργοστασίου της Αλουμίνιον της Ελλάδος και τα 10 τελευταία χρόνια επενδυτικής αναπτυξιακής πορείας», στις 24 Νοέμβρη 2016.Για το Δ.Σ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
'
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΠΡΟΣ: Αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας

Με την ευκαιρία της παρουσίας σας στις εκδηλώσεις για τα «50 χρόνια της λειτουργίας του εργοστασίου της Αλουμίνιον της Ελλάδος και τα 10 τελευταία χρόνια επενδυτικής αναπτυξιακής πορείας», θέλουμε να σας καταθέσουμε ένα αίτημα που αφορά την αξιοπρεπή επιβίωση της τάξης μας.


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε 

Πέντε χρόνια μετά τη μείωση του κατώτατου μισθού με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (2012) και τέσσερα χρόνια μετά την κατάργηση της δυνατότητας των κοινωνικών εταίρων να αποφασίζουν για το ύψος του μισθού αυτού (2013), έρχεται η ώρα για νέες ανατροπές στο θεσμικό πλαίσιο με βάση το οποίο καθορίζονται οι εργατικές αμοιβές. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κατεδάφιση υποστηρικτικών δομών που στήριζαν την ζωή των εργατών (υγειονομική και συνταξιοδοτική ασφάλιση, υποστήριξη ανέργων, παιδεία), παροχές που το ελληνικό κράτος παύει να υποστηρίζει , ενώ αυξάνει ταυτόχρονα υπέρμετρα την φορολογία στην Χωρά που οι άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι έχουν ξεπεράσει το 50% του ενεργού εργατικού δυναμικού, δημιουργεί μια αποπνικτική κατάσταση για την επιβίωση της κοινωνίας. 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Σας ζητούμε η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας να σταματήσει και να μην υπογράψει τους νέους αντεργατικούς νόμους που θα επιβάλουν στην κυβέρνηση οι πιστωτές της Χώρας, εμποδίζοντας έτσι να μεταβληθεί ακόμα προς το χειρότερο η ζωή των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. 

Το Δ.Σ.Σχόλια Facebook

Blog Widget by LinkWithin