3 Οκτωβρίου 2016

Θεομητορική πανήγυρη της Ιεράς Μονής Παναγίας της Οδηγητρίας Τιθορέας. (ΦΩΤΟ)





Με την πρέπουσα τιμή και λαμπρότητα εορτάστηκε η Σύναξις της Παναγίας της Οδηγητρίας , στην ομώνυμη Θεομητορική Μονή Της , στην Τιθορέα Φθιώτιδος , στους πρόποδες του όρους του Παρνασσού. 











Των εόρτιων πανηγυρικών ακολουθιών προεξείρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταλαντίου και Λοκρίδος κ.κ. Νεκτάριος , Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής μας , συμπαραστατουμένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Φιλοθέου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πενταπόλεως κ.κ. Ραφαήλ. 







Πλήθη πιστών από διαφορά μέρη της ηπειρωτικής χώρας , συνέρευσαν από νωρίς το πρωί , ώστε να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου και να συμμετάσχουν στο μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως. 

Ο Σεβ. Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε εγκαρδίως τους παναγιόφιλους ευλαβείς προσκυνητές που με αγάπη περιβάλλουν το "Παλλάδιον της Θεομήτορος" , την Ιερά Μονή μας και ευχήθηκε εκ κέντρου ψυχής , η Κυρία Θεοτόκος η Οδηγήτρια να περιφρουρεί , να σκεπάζει και να ευλογεί τον καθένα ξεχωριστά και τις οικογένειές τους. 






Την πανήγυρη της Ιεράς Μονής μας τίμησαν με την παρουσία τουςο Δήμαρχος της περιοχής μας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Γεωρ. Γώγος , η δημοτική σύμβουλος κ. Αθ. Στοιβακτή ,ο πρόεδρος του κοινοτικού διαμερίσματος Τιθορέας κ. Γεωρ. Τσαρούχας , ο κ. Κωνστ. Γρίβας , μέλος του διοικ. συμβ. του πολιτιστικού συλλόγου Ε.Τ.Μ.Ο.Τ. , η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τιθορέας κ. Γιώτα Αλέκα , η κ. Μαρία Τρομπούκη , πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λιβαδειάς και ο δικηγόρος κ. Περικλής Σταυριανάκης.

Τέλος , ευχόμαστε σε όλους τους παναγιόφιλους πιστούς και προσκυνητές της Ιεράς Μονής μας , η Κυρία Θεοτόκος η Οδηγήτρια να κατευθύνει τα διαβήματα του καθενός ξεχωριστά , εις οδόν σωτηρίας. 



Τον πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε ο Σεβ. Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος , μπορείτε να αναγνώσετε ΕΔΩ


Παρακάτω μπορειτε να παρακολουθήσετε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εόρτιο πανήγυρη. 


























Για να δείτε περισσοτερα στιγμιότυπα , πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin