18 Οκτωβρίου 2016

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας



Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε σήμερα το απόγευμα από τη Βουλή η τροπολογία (σ.σ. ενσωματώθηκε ως άρρο 16) για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας σε δημόσιο, ΟΤΑ. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ, ΑΝΕΛ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, κατά ΝΔ, Ποτάμι, ενω παρών δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Όπως είχε προαναγγείλει η aftodioikisi.gr, κατά τη σημερινή συζήτηση ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης προχώρησε σε αλλαγές αφορούν που αφορούν τρία σημεία:

– Παρατείνονται οι συμβάσεις που έχουν λήξει έως και 90 ημέρες από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ. Αυτό, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σημαίνει η αρχική ανδρομικότητα των 60 ημερών γίνεται 90, καθώς, όπως είπε ο κ. Βερναρδάκης, καθυστέρησε η ψήφιση του νομοσχεδίου.

-Διαγράφεται η φράση «λαμβανομένων υπόψη των εγγεγραμμένων διαθέσιμων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς», γεγονός το οποίο σημαίνει όλες οι συμβάσεις θα παραταθούν αυτοδίκαια. Αυτό, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, οι δήμοι δεν θα μπορούν να αρνηθούν, επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα, την παράταση των συμβάσεων.

-«Στην παράταση δεν εμπίπτουν οι συμβάσεις που αφορούν κατεπείγουσες ανάγκες οι λεγόμενες δίμηνες που έχουν συναφθεί από την 1.1.2016». Αυτό, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σημαίνει ότι θα παραταθούν έως 31.12.2017 οι συμβάσεις όλων όσων είχαν παραταθεί έως 31.12.2016, συμπεριλαμβανομένων και των διμηνιτών που είχαν προσληφθεί το 2015 και στη συνέχεια ανανεώθηκαν με την γνωστή πρωτοχρονιάτικη ΠΝΠ. Ωστόσο, δεν θα περιλαμβάνονται οι διμηνίτες που προσελήφθησαν το 2016.

Τις επόμενες ημέρες η τροπολογία πρόκειται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, ώστε, εκτός των άλλων, να ξεκινήσει να μετράει και η προθεσμία των 90 ημερών.

http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/vouli-psifistike-i-tropologia-gia-tin-paratasi-ton-simvaseon-kathariotitas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin