4 Οκτωβρίου 2016

ΑΡΑΧΩΒΑ : Η σταθερή αξία της Βοιωτίας


Απόδραση στην Αράχωβα




Απλωμένο αμφιθεατρικά στις νότιες απολήξεις του Παρνασσού, το πιο «κοσμικό χωριό» της Ελλάδας, όπως το αποκαλούν προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες κόσμου από όλες τις γωνιές της χώρας.

Ο λόγος για την Αράχωβα που αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή προορισμό και είναι αδιαμφισβήτητα η σταθερή αξία της Βοιωτίας. Η Αράχωβα βρίσκεται σε υψόμετρο 968 μέτρων και είναι χτισμένη σε μία πλαγιά του Παρνασσού, που καταλήγει σε μία χαράδρα, στο βάθος της οποίας ρέει ο ποταμός Πλείστος.

Η κωμόπολη αυτή της Βοιωτίας προσελκύει ιδιαίτερα πολύ κόσμο τη χειμερινή περίοδο λόγω του χιονοδρομικού κέντρου, αλλά είναι ιδανικός προορισμός και το φθινόπωρο.

Η «πρωταγωνίστρια του χειμώνα» βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και βέβαια στους Δελφούς και αυτό την καθιστά ιδανικό ορμητήριο για την εξερεύνηση της γύρω περιοχής.



Μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες που θα δει κανείς μπαίνοντας στην Αράχωβα είναι το επιβλητικό Ρολόι το οποίο είναι και αρκετά δημοφιλές. Το σημερινό Ρολόι είναι δημιούργημα του 1966, καθώς το αρχικό δεν άντεξε στον ολέθριο σεισμό του 1870 και κατέρρευσε.

Και αυτό το Ρολόι όμως που το αντικατέστησε, καταστράφηκε επίσης, το Μάρτιο του 1944, όταν οι Γερμανοί, ανάμεσα σε όλες τις καταστροφές που προξένησαν στο χωριό, το ανατίναξαν.



Αν επισκεφτείτε την Αράχωβα το φθινόπωρο, πρέπει να ξέρετε ότι αυτή αποτελεί ιδανική εποχή για πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό, όπου ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τη φύση και τα μοναδικά τοπία της περιοχής.


Η πιο συνηθισμένη αντίδραση κάποιου στο άκουσμα της λέξης «Αράχωβα» είναι είτε να δηλώσει φανατικός θαυμαστής της ή να πει πως είναι υπερεκτιμημένη.

Ωστόσο πηγαίνοντας κανείς εκεί για μια σύντομη ή μεγαλύτερη απόδραση, θα διαπιστώσει πως έχει την ευκαιρία να δει πολλά περισσότερα απ’ όσα πιστεύει και να ανακαλύψει νέους θησαυρούς της περιοχής.

Τα πολύ οργανωμένα καταλύματα και οι πολλές επιλογές στο φαγητό είναι επίσης ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της κωμόπολης.











Μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την Αράχωβα στο greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin