4 Οκτωβρίου 2016

Avaaz : Μύρισαν ελληνικό αίμα τα αρπακτικά!



Έρχονται τα ξένα funds για να αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων. Ως δικηγόρος, κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στους Έλληνες στην αγορά των δανείων μας. Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να σταματήσουμε το μεγαλύτερο ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας στη χώρα μας. Δεν μας μας μένει πολύς χρόνος. Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα: 





Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σε λίγες βδομάδες, έρχονται τα ξένα κερδοσκοπικά funds για να αρπάξουν σπίτια και επιχειρήσεις ελλήνων. Αφού αγοράσουν τα δάνειά μας κοψοχρονιά από τις τράπεζες, θα μπορούν να μας πιέζουν με μαζικούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Μπορούμε όμως να ψαλιδίσουμε τα φτερά τους πριν προσγειωθούν! 

Αυτή τη στιγμή, οι υπουργοί επεξεργάζονται το πώς θα λειτουργήσουν τα funds. Ως δικηγόρος που ασχολούμαι χρόνια με το θέμα, καλώ δημόσια την κυβέρνηση: να δώσει πρώτα το δικαίωμα στους έλληνες να ξεχρεώσουμε οι ίδιοι τα δάνειά μας στις εξευτελιστικές τιμές που θα πωλούνταν στα funds.

Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να προστατεύουμε χιλιάδες σπίτια. Και είναι εφικτό! Η Κύπρος πρόσφατα πέρασε αυτό τον προστατευτικό νόμο, εν μέσω μνημονίου. 

Έχουμε λοιπόν δύο επιλογές: 
- να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να γίνουμε βορά στα αρπακτικά
- ή να ενώσουμε τώρα τις φωνές μας για να στηρίξουμε αυτή την πρόταση

Μας μένει ελάχιστος χρόνος. Υπόγραψε το ψήφισμα πριν παραδώσω τις υπογραφές μας στους Υπουργούς και στα μέσα ενημέρωσης: 


Υπό την πίεση της Τρόικας, η κυβέρνηση άνοιξε την κερκόπορτα στα funds και πλέον (μέσω πώλησης ή διαχείρισης) όλα τα δάνεια των ελλήνων θα μπορούν να περνάνε στα νύχια των κερδοσκόπων: κόκκινα και εξυπηρετούμενα, στεγαστικά και καταναλωτικά, πρώτης κατοικίας και επιχειρήσεων… ΟΛΑ.

Η τακτική των αρπακτικών funds είναι γνωστή: μυρίζονται λαβωμένες από την κρίση χώρες, αγοράζουν τα δάνεια του κόσμου κοψοχρονιά (από 5%) από τράπεζες που θέλουν να τα ξεφορτωθούν, απαιτούν πλήρη εξόφληση (στο 100% συν τόκους) και με την πρώτη ευκαιρία κάνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Με αυτό τον τρόπο ξεκοκαλίζουν σπίτια και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο: από την Ισπανία μέχρι την Ιρλανδία. 

Γιατί λοιπόν να μην δίνεται πρώτα η ευκαιρία στους έλληνες να ξεχρεώνουμε τα δάνειά μας μια και έξω, στις αστείες τιμές που θα πωλούνταν στα ξένα funds; Για την ελληνική τράπεζα δεν θα είχε καμία διαφορά, αφού και στις δύο περιπτώσεις θα εισέπραττε το ίδιο ποσό. 

Είναι μια λογική πρόταση που θα προστάτευε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες και θα εμπόδιζε τεράστια ποσά να φύγουν από τη χώρα μας. 

Βρισκόμαστε όμως αντιμέτωποι με πανίσχυρα διεθνή συμφέροντα. Γι’ αυτό χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας, ώστε να βρεθεί η κυβέρνηση μπροστά σε μια μαζική κινητοποίηση πολιτών. Υπόγραψε τώρα και στείλε το σε φίλους και γνωστούς: 



Είμαι κι εγώ μέλος του Avaaz και έχω δει πόσα μπορούμε να καταφέρουμε μαζί όταν συσπειρωνόμαστε και διεκδικούμε. Τώρα, ήρθε η στιγμή να ενώσουμε ξανά τις φωνές μας για να πούμε «αρκετά με την εκμετάλλευση» και να προστατεύσουμε τη χώρα μας από τους ξένους κερδοσκόπους. Μια νίκη στην Ελλάδα θα ήταν η αρχή για να αμφισβητηθεί το μοντέλο των funds σε πολλές χώρες που βρίσκονται κάτω από το ζυγό τους. 

Με ελπίδα, 
Αριάδνη Νούκα, δικηγόρος

ΥΓ. Αυτή η εκστρατεία ξεκίνησε στα «Ψηφίσματα Πολιτών» του Avaaz. Μπορείς να ξεκινήσεις τη δική σου εκστρατεία πάνω σε ένα θέμα που σε απασχολεί, πατώντας εδώ: 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Νομοθέτηση της προτεραιότητας δανειοληπτών στην εξαγορά δανείων τους ζητούν πολίτες: Ψήφισμα στο Avaaz (Το Βήμα)

Πολίτες ζητούν να νομοθετηθεί η προτεραιότητα των δανειοληπτών στην εξαγορά των δανείων τους (Έθνος)

Να αγοράζουν τα δάνεια τους με όρους fund ζητούν οι δανειολήπτες (Σοφοκλέους)

Η κυβέρνηση παρέδωσε στα funds και τα δάνεια πρώτης κατοικίας κάτω των 140.000 ευρώ (iefimerida)

Η Ισπανία προς πώληση – στα αγγλικά (El Pais)

Μεγαλύτερες οι πιθανότητες εξώσεων με την άφιξη των funds – στα αγγλικά (The Irish Times)

Σκάνδαλο με αμερικάνικα αρπακτικά funds που έγδυσαν την αγορά ακινήτων της Ιρλανδίας– στα αγγλικά (Irish Central)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin