10 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΚΑΙ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016



Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

 Όλες οι οργανώσεις που μέχρι τώρα ξεπερνούν τις 400, σωματεία από κάθε κλάδο σε όλη τη χώρα, δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα συντονιζόμαστε, διεκδικούμε με ανυποχώρητο αγώνα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ! Ανάμεσα τους το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς , τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, Εργαζομένων στο Αλουμίνιο «Ένωση», Οικοδόμων, ΔΕΥΑΛ, ΚΤΕΛ, το Σωματείο Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς και τα Συνταξιουχικά Σωματεία ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ.
Υπογράψαμε πρόταση νόμου που θα κατατεθεί στην Βουλή σε όλα τα κόμματα πλην την ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής όπου καταργούνται όλες οι αντεργατικές διατάξεις που περιέχονται στους νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια με τα τρία μνημόνια. Διασφαλίζονται πλήρως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αποκαθίσταται ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ. Καταργείται η απαράδεκτη διάκριση για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στη δουλειά. Αποκαθίστανται τα δώρα και τα επιδόματα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι για μας περασμένα ξεχασμένα. Οι όροι των κλαδικών συμβάσεων επανέρχονται στα επίπεδα πριν το 2012 ως βάση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καταργούνται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης κ.ά.
Είναι γνωστό σε όλους ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης είχαμε τεράστιες απώλειες. Αν συνυπολογίσουμε όλους τους παράγοντες μπορούμε να πούμε πως οι συνολικές απώλειες στο βιοτικό μας επίπεδο φθάνουν ή προσεγγίζουν το 50%.

Οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε εργασιακή ζούγκλα που το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων δουλεύει χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, μισθούς πείνας, ενώ υπολογίζονται κοντά στο ένα εκατομμύριο οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με καθυστερήσεις πληρωμών για πάνω από δύο μήνες.
Απευθυνόμαστε πλατιά, σε όλους τους εργαζόμενους για να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία και να παλέψουμε από κοινού για να διαμορφώσουμε τους όρους αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος, ενιαία, κατά κλάδο, σε όλη τη χώρα. Να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη ώστε κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται χωρίς ΣΣΕ, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα. Να ακυρώσουμε τη νέα επίθεση που είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν σε ό,τι έχει απομείνει κυβέρνηση, ΣΕΒ με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Να απαντήσουμε με γενική απεργία μεγάλων διαστάσεων. Κανένας εφησυχασμός από τους ελιγμούς και τις απάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους ,να συμμετέχουν  :
Την Δευτέρα 17 Οκτώβρη στο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα όπου θα κατατεθεί η πρόταση νόμου.
Την Τρίτη 18 Οκτώβρη 7.00 το απόγευμα, στο Συλλαλητήριο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Λιβαδειά.
Για την μετάβαση στην Αθήνα , λεωφορείο θα ξεκινήσει από το Ε.Κ.Λ.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας για συμμετοχές 2261028344


                                                          Η Οργανωτική  Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin