12 Οκτωβρίου 2016

Προκήρυξη 1ου Ξενοδάμειου Δρόμου Αντίκυρας




Η ονομασία του αγώνα προέρχεται από τον Αντικυραίο Ολυμπιονίκη Ξενόδαμο, ο οποίος κέρδισε στο παγκράτιον το 65 μ.Χ.
“ φησὶ δ' ἐπ' αὐτῷ τὸ ἐπίγραμμα Ξενόδαμον παγκρατιαστὴν Ἀντικυρέα ἐν ἀνδράσιν Ὀλυμπικὴν ἀνῃρῆσθαι νίκην. εἰ δὲ ἀληθεύει τὸ ἐπίγραμμα, Ὀλυμπιάδι τῇ πρώτῃ μετὰ δέκα καὶ διακοσίας φαίνοιτο ἂν τὸν κότινον ὁ Ξενόδαμος εἰληφώς: αὕτη δὲ ἐν τοῖς Ἠλείων γράμμασι παρεῖται μόνη πασῶν ἡ Ὀλυμπιάς.”


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς, σε συνεργασία τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, προκηρύσσει τον 1ο Αγώνα Δρόμου στην Αντίκυρα με την ονομασία:
 «ΞΕΝΟΔΑΜΕΙΟΣ Δρόμος»


ΣΚΟΠΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλων, ανεξάρτητα από την ηλικία, σε αθλητικές δραστηριότητες και η ανάδειξη της ιστορικότητας και της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας οι αθλητές- τριες θα συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ.




Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους :

Ημερομηνία :  ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Τόπος :  ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Ώρα διεξαγωγής:   1η Εκκίνηση 09:30πμ

Θα διεξαχθούν οι εξής αγώνες:
Αγώνας 10.000 μ. ανδρών – γυναικών
Αγώνας 2.500 μ. ανδρών – γυναικών και μαθητών/τριών Λυκείου
Αγώνας 1.400 μ. μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων & Γυμνασίων

Οι τρείς διαδρομές έχουν τερματισμό το ίδιο σημείο – Κεντρική πλατεία Αντίκυρας.
Οι διαδρομές  είναι ασφάλτινες στο μεγαλύτερο μέρος τους, και σε ορισμένα σημεία χωμάτινες.






Περιγραφή διαδρομών:

1) Διαδρομή 10.000μ.
Κεντρική πλατεία(ΕΛΑΝ) – κατεύθυνση Ποσειδώνος ως Κόμβο εισόδου Αντίκυρας (Αντίκυρα BEACH)- 25ης Μαρτίου και δεξιά στη Ξενοφώντος αμέσως αριστερά στη Θεμιστοκλέους,-δεξιά Βασιλίσσης Άσπρης (γήπεδο Αντικυρέα) στροφή αριστερά προς Άγιο Γεώργιο και συνέχεια ευθεία αγροτικού δρόμου ως την Κωνσταντίνα (Ε.Ο κόμβο Δεσφίνας) συνεχίζουμε κάθετα απέναντι προς Ποταμούς και μετά από 50μ αριστερά προς Σειρό ακολουθείται
Τον αγροτικό δρόμο ως τη διασταύρωση με Δ.Ο. Ν. Μίχου αμέσως δεξιά προς Άγιο Ισίδωρο τέρμα της παραλίας (κτήμα Σπανού) αναστροφή στο πεύκο και επιστροφή από την Δ.Ο. Ν. Μίχου στον κόμβο Αντίκυρας-Δεσφίνας δεξιά στην δυτική είσοδο της Αντίκυρας (αεροπορία) αριστερά στην 25Η Μαρτίου τερματισμό στη πλατεία.
2) Διαδρομή 2.500μ
Από την δυτική είσοδο της Αντίκυρας (αεροπορία) 25Η Μαρτίου προς την  Κεντρική πλατεία(ΕΛΑΝ) – κατεύθυνση την Ποσειδώνος ως Κόμβο εισόδου Αντίκυρας (Αντίκυρα BEACH)- 25ης Μαρτίου και δεξιά στη Ξενοφώντος αμέσως αριστερά στη Θεμιστοκλέους ως το τέρμα της- αριστερά στη Πυθαγόρα – 25ης Μαρτίου αριστερά τερματισμό στη πλατεία.
3) Διαδρομή 1.400μ (Δημοτικά - Γυμνάσια)
Κεντρική πλατεία (ΕΛΑΝ) – κατεύθυνση Ποσειδώνος ως Κόμβο εισόδου Αντίκυρας (Αντίκυρα BEACH)- 25ης Μαρτίου και δεξιά στη Ξενοφώντος αμέσως αριστερά στη Θεμιστοκλέους- αριστερά την Μπουμπουλίνας ως την παραλιακή οδό Ποσειδώνος δεξιά τερματισμό στη πλατεία.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον αγώνα των 10.000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν: όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας τους και μεγαλύτεροι, δηλαδή γεννηθέντες το 1999 και προηγούμενα έτη, εγγεγραμμένοι σε σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ ή ανεξάρτητοι.
Στον αγώνα των 2.500 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές αθλούμενοι και περιπατητές ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης που έχουν συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο (15ο) έτος της ηλικίας τους και μεγαλύτεροι, δηλαδή γεννηθέντες το 2001 και προηγούμενα έτη, εγγεγραμμένοι σε σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ ή ανεξάρτητοι.
Στον αγώνα των 1.400 μ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2007 έως το 2002 (δηλαδή από 9- 14 ετών) μαθητές-τριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων (έως μαθητές 3ης Γυμνασίου)  με την συμπλήρωση της  δήλωσης κατά την εγγραφή τους, που περιέχει και την υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα ή συλλόγου του οποίου είναι μέλη.
ΠΑΡΟΧΕΣ
 Αγώνας 10χλμ.
Αριθμός συμμετοχής.
Μετάλλιο (μόνο για όσους τερματίσουν)
Την απαραίτητη τροφοδοσία κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα
Αγώνας 2.5χλμ. & Αγώνας 1.400μ για μαθητές Δημοτικών & Γυμνασίων
Αριθμός συμμετοχής.
Την απαραίτητη τροφοδοσία μετά το τέλος του αγώνα
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ–ΕΠΑΘΛΑ
Νικητές σ’ όλους τους αγώνες ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές-τρεις (ξεχωριστά άνδρες –γυναίκες στα αγωνίσματα των 10χλμ.και 2,5 χλμ. και οι τρεις (3) πρώτοι μαθητές-τριες στις κατηγορίες των 1400μ.(Δημοτικού- Γυμνασίου)

Στους 3 πρώτους νικητές – τριες, της κατηγορίας, 10χλμ θα απονεμηθούν μετάλλια, αναμνηστικά έπαθλα και διπλώματα.
Στους τρεις πρώτους νικητές–τριες, των κατηγοριών και 2,5χλμ & 1400μ, θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.
Στο σύλλογο ή σχολική μονάδα Πρωτ/θμιας & Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης, με την μεγαλύτερη συμμετοχή, θα δοθεί αναμνηστικό έπαθλο και δίπλωμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι ατομικές συμμετοχές μπορούν να γίνουν με τους εξής τρόπους :
Mε την αποστολή της σχετικής φόρμας-δήλωσης εγγραφής στο fax 22670 41485 & 22610 21100 ή συνημμένα στο e-mail akoliv@yahoo.gr γράφοντας στο θέμα συμμετοχή για Ξενοδάμειο.
Έντυπη Δήλωση Συμμετοχής
Mε την κατάθεση της σχετικής δήλωσης συμμετοχής σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ, στο γραφείο της ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ καθημερινά, εκτός Σαββάτου & Κυριακής, από τις  8:00 π.μ. μέχρι 14:00 μ.μ.  και  στα γραφεία του ΑΚΟΛ (Αρκαδίου 1 & Έρκυνας – Λιβαδειά), καθημερινά, εκτός Σαββάτου & Κυριακής, από τις 5:00 μέχρι 8:00 μ.μ.
Καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές είναι η Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, μετά από αυτή την ημερομηνία εγγραφές θα γίνονται μόνο στη γραμματεία του αγώνα (Δημοτικό Σχολείο Αντίκυρας) έως μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
(Λειτουργία γραμματείας Σάββατο 17:00 έως 21:00, Κυριακή 07:00 έως 09:00 το πρωί)
Ομαδικές εγγραφές: Μπορούν να γίνουν μόνο από σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από Συλλόγους. Θα αποσταλεί συνημμένα μαζί με την προκήρυξη.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου .Οι αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους ή Κηδεμόνων τους.
H διοργανώτρια αρχή δεν ευθύνεται σε περίπτωση τραυματισμού των αθλητών όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση. Για τον καλύτερο έλεγχο και την παροχή άμεσης βοήθειας, θα υπάρχει κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης.
Όλοι  οι  αγώνες καλύπτονται πλήρως, με ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με  την παρουσία ασθενοφόρου.



ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Κατά τη  διάρκεια των 10.000 μέτρων, θα διατεθεί στους μετέχοντες, εμφιαλωμένο νερό σε δύο (2) σταθμούς: στο 6ο και 9ο χιλιόμετρο.
Στον τερματισμό θα παρέχεται πρόχειρο φαγητό, εμφιαλωμένο νερό.
Στην Αφετηρία – Τερματισμό θα υπάρχουν νερά για τους αθλητές των μικρότερων αποστάσεων.
Παραλαβή αριθμού συμμετοχής: Θα ξεκινήσει μια μέρα πριν τον αγώνα 29/10/2016 από τις 17:00 έως τις 21:00 και την ημέρα του αγώνα 30/10/2016 από τις 07:00πμ και θα ολοκληρωθεί μίση ώρα πριν την έναρξη των αγωνισμάτων,  στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αντίκυρας (25ης Μαρτίου) όπου θα βρίσκεται η γραμματεία.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη ή συντόμευση της διαδρομής, κυρίως για την ασφάλεια των αθλητών, μιας και η κίνηση σε μη ελεγχόμενη από τη διοργάνωση διαδρομή μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους.
Εκτός την εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν αρκετά σημεία ελέγχου για να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
Ισχύουν οι κανονισμοί της ομοσπονδίας συλλόγων μαζικού αθλητισμού για τους αγώνες δρόμου, η Οργανωτική Επιτροπή,  επιλαμβάνεται των σχετικών ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν.
Οι τρεις  πρώτοι όλων των κατηγοριών, μετά τον τερματισμό τους, οφείλουν να παραμείνουν κοντά στη γραμματεία στην κεντρική πλατεία, για την πραγματοποίηση των απονομών που θα γίνουν στις 11:30.
Φύλαξη προσωπικών ειδών: Στο Δημοτικό Σχολείο Αντίκυρας θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσετε σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα.
Αποδυτήρια – Τουαλέτες: Υπάρχουν τουαλέτες και χώρος για την αλλαγή των ρούχων σας στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αντίκυρας



Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες τον χρόνο και τόπο εκκίνησης χωρίς προειδοποίηση αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας.
Ότι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη θα ρυθμίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων.
 Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε καθημερινά στα τηλέφωνα 22670 41474- από τις 8:30 π.μ. μέχρι 13:30 μ.μ. και 22610 21100, από τις 5:30 μ.μ. μέχρι 20:30 μ.μ. εκτός Σαββάτου & Κυριακής  και στα κινητά 6936706229 κ. Λουκά Μαργαρίτη ή στο κινητό 6932222453 κ. Χρήστο Πολατσίδη.


Η  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin