17 Οκτωβρίου 2016

Συμμετοχή Δήμου Λεβαδέων στην 1η Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos Expo 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έπεσε σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου η αυλαία της 1ης πανελλήνιας έκθεσης NOSTOS για τον ελληνικό εναλλακτικό τουρισμό στη χώρα μας που φιλοξενήθηκε από 14 ως 17 Οκτωβρίου στο Δήμο Ναυπάκτου και στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Λεβαδέων.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου συναντήθηκε στο περίπτερο του Δήμου Λεβαδέων με όλη την πολιτική ηγεσία που ήταν παρούσα στην έκθεση, στους οποίους παρουσίασε τα σημεία ενδιαφέροντος του Καλλικρατικού Δήμου και τις δυνατότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρονται στους επισκέπτες. Το περίπτερο προβολής του Δήμου Λεβαδέων προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών και απέσπασε ιδιαίτερα θετικές κριτικές.




Κύριος στόχος της έκθεσης ήταν η προβολή της δυναμικής της ελληνικής περιφέρειας, η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του εναλλακτικού θεματικού τουρισμού και η δυνατότητα, μέσω αυτού, να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος της Ελλάδας στους 12 μήνες το χρόνο.
Στο πλαίσιο της έκθεσης οι επαγγελματίες του τουρισμού συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους εκθέτες, που προέρχονταν από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων μέσα στην ελληνική επικράτεια. Δήμοι, φορείς, εταιρείες, οργανισμοί, συνεταιρισμοί και ιδιώτες έδωσαν δυναμικό παρών σε μια πρωτοποριακή θεματική έκθεση.





Παράλληλα πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων, σεμιναρίων, επιδείξεων και γαστρονομικών προτάσεων από την ελληνική κουζίνα, από εκπροσώπους φορέων και οργανισμών, καθώς και εξειδικευμένων στελεχών επιχειρήσεων και Υπουργείων και διερευνήθηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από τον εναλλακτικό τουρισμό και η ανάγκη ύπαρξης νέου θεσμικού πλαισίου.



Την έκθεση επισκέφθηκε πλήθος κόσμου καθώς και επαγγελματίες του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στα εγκαίνια παρέστησαν και χαιρέτησαν:  ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ Τέρενς Κουίκ, ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ Γιώργος Τζιάλλας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας,, ο πρέσβης της Ουκρανίας, ο πρόξενος του Ουζμπεκιστάν και ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ Παναγιώτης Λουκόπουλος.





Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Γ.Γ. Νέας Γενιάς την Κ.Ε.Δ.Ε. και τον οργανισμό visitgreece.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin