Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Το Ποτάμι στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Φωτό .


Ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τον βουλευτή Αττικής Γιώργο Μαυρωτά επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της "Αλουμίνιον της Ελλάδος" στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, όπου και συναντήθηκαν με τα διευθυντικά στελέχη. Στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την παραγωγή της αλουμίνας και του αλουμινίου, την εξαγωγική δραστηριότητά της και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός κλάδος του αλουμινίου στην παγκόσμια αγορά.


Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, όπου από κοντά είδε την παραγωγική διαδικασία της αλουμίνας και του αλουμινίου. Περιηγήθηκε σε όλα τα τμήματα του εργοστασίου και είδε από κοντά τους χώρους και τις συνθήκες εργασίας.


Στη συνέχεια της επίσκεψης, είχε ενδιαφέρουσα συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων της εταιρείας. Συνομιλώντας μαζί τους, τον ενημέρωσαν για τις ανησυχίες τους για τα επερχόμενα μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά. Επίσης του παρέθεσαν και προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του Διστόμου με κυριότερο την έλλειψη γιατρών και την κατάργηση υπηρεσιών όπως αυτή του ΙΚΑ. Αναδείχθηκε η πρωτοβουλία των εργαζομένων του "Αλουμινίου της Ελλάδος" για τη δωρεάν λειτουργία του τοπικού κινηματογράφου και οι προσπάθειές τους για επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων. Στην επίσκεψη στο εργοστάσιο της "Αλουμίνιον της Ελλάδος" συμμετείχαν τα στελέχη του Ποταμιού κ.κ. Ματθαίος Γκώνιας, Δημήτρης Μπάκας και Πάρις Βυλλιώτης.


Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Σχόλια Facebook

Blog Widget by LinkWithin