25 Αυγούστου 2016

Με παρέμβαση ΣΤΑΘΑ , τροποποιείται η εγκατάσταση προσφύγων στις περιοχές της ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.






Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Εργατικουπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ στις 23/08/16 για το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στο Δήμο Λιβαδειάς , ο υπουργός μας ενημέρωσε ότι έχει στείλει έγγραφο στο Δήμο Λιβαδειάς για την εγκατάσταση των προσφύγων στο βουστάσιο ιδιοκτησίας Ν.Δέλλιου στην περιοχή Ανάληψη του Δήμου Λιβαδειάς.
Όπου και θα έρθουν 800 περίπου άτομα ,τα οποία θα είναι μόνον οικογένειες και από το ίδιο δόγμα θρησκεύματος .
Επίσης θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο βουστάσιο ώστε να γίνουν ''ποιό ανθρώπινες οι συνθήκες'' .
Ως Εργατουπαλληλικό κέντρο διαφωνήσαμε κάθετα μαζί του για το συγκεκριμένο τρόπο εγκαταστάσης των προσφύγων.
Προτείναμε να εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα και ο αριθμός των προσφύγων να είναι αυτός που αντιστοιχεί στον πληθυσμό του Δήμου ,διότι σε όμορους Νομούς δεν έχουν πάει καθόλου !
Ο υπουργός ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ και πρότεινε να δώσει μια προθεσμία 10-15 ημερών ώστε να βρεθούν τέτοιοι χώροι στον Δήμο Λιβαδειάς όπου θα εγκατασταθούν ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΩΣ 300 ΑΤΟΜΑ το ανώτερο .
Επίσης ενημέρωσε ότι τα ξενοδοχεία και τα διαμερίσματα θα τα επισκευάσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και θα πληρώνει προκαταβολή ενός χρόνου για τα ενοίκια τους .
Μας είπε όμως ότι εάν δεν βρεθούν αυτοί οι χώροι τότε θα πάνε στο βουστάσιο της Ανάληψης !
Η απάντηση μας ήταν ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΟΥΣΤΑΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ''ΔΟΜΕΣ'' στην περιοχή μας οι πρόσφυγες .
Για όλα τα παραπάνω ως πρόεδρος του Ε.Κ. Λιβαδειάς ,έχω ενημερώσει προφορικώς τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και ειδικώς με γραπτό μήνυμα την κ. Δήμαρχο και τον κ. Κοτσικώνα.
Προτείνουμε λοιπόν να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς ώστε να μην δεχτεί δομές τύπου βουστάσιων κτλ και ΟΛΟΙ μαζί οι φορείς της πόλης με επικεφαλής τον Δήμο, να βρούμε τους κατάλληλους χώρους (διαμερίσματα, ξενοδοχεία κλπ) αλλά και τον αριθμό που αναλογεί στο Δήμο ,ώστε να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες σε ανθρώπινες συνθήκες και φυσικά όσοι από αυτούς το επιθυμούν.
                               

 Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                     ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin