4 Αυγούστου 2016

Σε χώρο εκτροφής βοειδών θα τοποθετήσουν τους μετανάστες σε περιοχή της Λιβαδειάς.




ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, που εδρεύει στην Λιβαδειά και εκπροσωπείται νόμιμα

ΠΡΟΣ

Την Δήμαρχο Λεβαδέων, Παναγιού (Γιώτα) Πούλου, που κατοικοεδρεύει στην Λιβαδειά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πολιτικό συντονιστή για το μεταναστευτικό, Δημήτριο Βίτσα
- Στον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης, Ιωάννη Μουζάλα
- Στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, Ελισάβετ (Ελίζα) Γεωργαντά, που κατοικοεδρεύει στην Λιβαδειά
- Στους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων της 1-8-2016, κατά τη συζήτηση του έκτακτος θέματος για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή της Λιβαδειάς, προτείνατε ως χώρο το βουστάσιο, που βρίσκεται στην περιοχή της Ανάληψης (Σούρπη) και ανήκει στον γνωστό επιχειρηματία κατασκευών Νικόλαο Δέλλιο, γεγονός που αποκρύψατε, επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα, σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου, πρόταση που υπερψήφισε, ως συνήθως, η δημοτική πλειοψηφία και καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Ο εν λόγω χώρος λειτουργεί σήμερα ως βουστάσιο, δηλ. έχει υποδομές για εκτροφή βοοειδών και όχι για την στέγαση ανθρώπων. Επιπλέον, ο χώρος αυτός δεν ηλεκτροδοτείται από την Δ.Ε.Η., ούτε υδροδοτείται και δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις υγιεινής (τουαλέτες κλπ.).
Επίσης, αν και ομολογήσατε δημοσίως την ακαταλληλότητα του πρώην εργοστασίου «ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ», νυν ιδιοκτησίας της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε., με την οποία μέχρι τις 31-12-2014 συνεργαζόσασταν ως εκτιμήτρια ακινήτων, ούσα αρχιτέκτονας μηχανικός, στην περιοχή της Λιβαδειάς, προκειμένου να στεγαστούν εκεί πρόσφυγες, δεν ανακαλέσατε την πρότασή σας αυτή, που υπερψήφισε μόνο η Δημοτική Παράταξη, της οποίας είστε επικεφαλής, και την οποία υποβάλλατε, χωρίς σχετικές μελέτες, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σημειώνουμε ότι ούτε για την παραπάνω πρότασή σας για το βουστάσιο, ιδιοκτησίας Δέλλιου, υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη, ούτε έχει επισκεφτεί και ελέγξει κλιμάκιο του Δήμου Λεβαδέων τον χώρο αυτό.
Από τα προαναφερόμενα, όμως, προκύπτει η ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα του χώρου που προτείνετε για την εγκατάσταση προσφύγων.
Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα που σας έχουμε υποβάλλει και σε προηγούμενη εξώδικη γνωστοποίησή μας, χωρίς να λάβουμε απάντηση:
Για ποιο λόγο επιμένει η Δημοτική Αρχή για την δημιουργία Χώρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην περιοχή της Λιβαδειάς, από την στιγμή που δεν υφίστανται κατάλληλες υποδομές;
Εσείς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης, της οποίας είστε επικεφαλής, θα μένατε με τις οικογένειές σας σε ένα χώρο που σήμερα εκτρέφονται βόδια;
Με την παρούσα, σας καλούμε να μην χρησιμοποιήσετε τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ως Χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων και να ανακαλέσετε άμεσα την απόφαση που λάβατε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων της 1-8-2016, σε κάθε περίπτωση, δε, σας δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε στις αρμόδιες αρχές της πόλης (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς κλπ.) και στο αρμόδιο Υπουργείο, με γνώμονα την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των προσφύγων-θυμάτων πολέμου, που στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες και μικρά παιδιά.

Λιβαδειά, 4-8-2016
Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας


                     ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ






             

                         Προσφυγικό στο Δήμο Λιβαδειάς από LAMIASTARGR

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος14:36

    Άσε ρε Σταθα, πρόταση έχεις;
    Από σόου χορτάσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin