8 Ιουνίου 2016

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία της γλυφοσάτης. Πλήγμα για την ΜONSANTO. Nίκη της AVAAZ.


Παράδοση του ψηφίσματος του Avaaz στο Ευρωκοινοβούλιο




Αγαπημένοι φίλοι και φίλες, 

Μέχρι πριν μερικούς μήνες, ο πανίσχυρος αγροχημικός κολοσσός Monsanto φάνταζε ακλόνητος. 

Όμως, 2 εκατ. πολίτες συμμετείχαμε στην τεράστια εκστρατεία του Avaaz με υπογραφές, emails, τηλεφωνήματα, δράσεις, συναντήσεις με αρμόδιους και δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ και τώρα το μέλλον του «μοντέλου Monsanto» βρίσκεται υπό αμφισβήτηση! 

Η ΕΕ μόλις αρνήθηκε να ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας της γλυφοσάτης, του επικερδέστερου ζιζανιοκτόνου της Monsanto, που επιφέρει το 1/3 του συνολικού της τζίρου της εταιρείας. Και η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που γύρισαν την πλάτη στη Monsanto! 

«Βλέποντας σε ποιο σημείο βρισκόμαστε τώρα σε σχέση με το πού ήμασταν στην αρχή του χρόνου, καταλαβαίνουμε ότι το Avaaz είναι αναμφισβήτητα η κινητήρια δύναμη του αγώνα για την κατάργηση της γλυφοσάτης». 
Πάβελ Ποκ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ηγετική προσωπικότητα της μάχης κατά της γλυφοσάτης





Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Όμως, η αμφισβήτηση ολόκληρου του επιχειρηματικού μοντέλου της Monsanto από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική νίκη. 






Η αντίδρασή μας σε αυτό το ζιζανιοκτόνο δεν ήταν μια παράλογη κραυγή: Η εκστρατεία μας ζητά να σταματήσει η χρήση της γλυφοσάτης μέχρι να αποδειχθεί από ανεξάρτητους επιστήμονες ότι είναι ασφαλής. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, αλλά αν η ΕΕ παραχωρήσει 18 μήνες για να γίνουν περαιτέρω επιστημονικές μελέτες και πιέσουμε ώστε αυτές οι μελέτες να είναι ανεξάρτητες, μπορούμε να νικήσουμε! 

Επίσης, μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτούς τους 18 μήνες για να ρίξουμε φως στις παγκόσμιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις του μοντέλου Monsanto, που μετατρέπει την επιφάνεια του πλανήτη μας σε αφύσικες, τοξικές «βιοερήμους», όπου μόνο οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι της Monsanto μπορούν να φυτρώσουν. 

Όπως και με τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, η κινητοποίηση των μελών του Avaaz για τη γλυφοσάτη είναι άνευ προηγουμένου: Η μάχη κατά της Monsanto έχει πάρει εντελώς νέες διαστάσεις και, πλέον, η νίκη μέσα στους επόμενους 18 μήνες είναι στο χέρι όλων μας! 

Μετά τις μεγάλες πετρελαϊκές, ήρθε η ώρα της Monsanto. Δε φοβόμαστε να τα βάλουμε με τους μεγαλύτερους εχθρούς του πλανήτη μας και, αν μείνουμε ενωμένοι και ενωμένες, με πίστη και αγωνιστικότητα μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. 

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα, 

Ricken, Alice, Bert, Pascal και όλη η ομάδα του Avaaz 

Υ.Γ. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με όλες τις στρατηγικές, τις συναντήσεις και το ιστορικό της εκστρατείας του Avaaz για τη γλυφοσάτη τον τελευταίο χρόνο, δες εδώ μια περίληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin