15 Ιουνίου 2016

Επιδρομές λύκων σε Λιλαία-Πολύδροσο








Τις τελευταίες ημέρες αναφέρθηκαν από Σουβαλιώτες που διατηρούν στάβλους στις παρυφές και τις εισόδους του χωριού επιδρομές λύκων στα πρόβατά τους.

Όπως είπε στο polydrososparnassou.blogspot.gr κάτοικος της περιοχής, χθές τη νύχτα μπήκαν στον στάβλο του, που είναι μέσα στο χωριό, λύκοι οι οποίοι να σημειωθεί πήδησαν πάνω από φράχτες ύψους 1, 5 μέτρου και μάλιστα διασχίζοντας 3 καλά περιφραγμένα οικόπεδα και κατασπάραξαν αρνιά και πρόβατα. Ανάλογες επιδρομές καταγγέλουν και αρκετοί άλλοι Σουβαλιώτες.

Το τελευταίο εξάμηνο τέτοια περιστατικά και εδώ αλλά και στη γειτονική Λιλαία (Αγόριανη) έχουν αναφερθεί πάρα πολλά. Τους στάβλους δε που βρίσκονται στο δρόμο Αγόριανης – Μαριολάτας τους έχουν ρημάξει στην κυριολεξία. Άλλος συντοπίτης μας ανέφερε ότι είδε, ενώ περπατούσε, αγέλη 6-7 λύκων να ανεβαίνουν την πλαγιά μετά τον υδροηλεκτρικό σταθμό.

Επειδή ο πληθυσμός των λύκων απ’ ότι φαίνεται έχει
αυξηθεί πάρα πολύ με αποτέλεσμα να δημιουργείται πλέον σοβαρός κίνδυνος τώρα για το ζωικό κεφάλαιο αλλά σε κάποια στιγμή ίσως και για τους ίδιους τους κατοίκους, προτίθεται κάποια υπηρεσία να λάβει κάποια μέριμνα;


http://www.amfissaface.gr/2016/06/15/post-813/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin