3 Ιουνίου 2016

Ένα αφιέρωμα στον ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΧΡΕΜΕΛΗ

Αναδημοσίευση από http://www.902.gr/




Είπαν το «τελευταίο αντίο» στον Γιάννη Σεχρεμέλη

Ο Γιάννης Σεχρεμέλης που «έφυγε» σε ηλικία 65 ετών


Με μεγάλη θλίψη αποχαιρέτησαν την Τετάρτη 1η Ιούνη, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι τον σύντροφο Γιάννη Σεχρεμέλη που «έφυγε» σε ηλικία 65 χρόνων.

Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Λιβαδειάς του ΚΚΕ, ο Γιώργος Πελέκης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής, τον κατευόδωσε με τα παρακάτω λόγια:

«Σύντροφε Γιάννη,

Είμαστε σήμερα εδώ, σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι, μαζί με την σύντροφο της ζωή σου, Ευσταθία και τα δυο σου παιδιά, Ευθύμιο και Αυγερινό, για να σε αποχαιρετίσουμε στο στερνό σου ταξίδι.

Ο σ. Γιάννης γεννήθηκε στο Δίστομο το 1950 από φτωχή λαϊκή οικογένεια.

Από νεαρή ακόμα ηλικία, ως σπουδαστής στη Σιβιτανίδειο σχολή, συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου πρωτοστάτησες στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες. Μέλος του ΚΚΕ από το 1978, ήσουν πρωτοπόρος στη δράση για την συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των αναπήρων, θυσιάζοντας πολλές από τις μικροχαρές της ζωής, πάντα μέσα στο Κόμμα, στο κίνημα είτε από τον Δήμο, είτε από τη θέση του προέδρου των νεφροπαθών, είτε ως μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Αναπήρων.

Πάντα πάλευες με όλες σου τις δυνάμεις αψηφώντας πολλές φορές την υγεία σου, για να μη κλείσει η νεφρολογική κλινική, να μην ιδιωτικοποιηθεί η Υγεία, να έχουν όλοι οι άνθρωποι πρόσβαση στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

Με αυτή την αγωνιστική στάση ζωής απέναντι στην κοινωνική πραγματικότητα, διαπαιδαγώγησες την οικογένειά σου αλλά κι εμάς τους συντρόφους σου. Ότι χρειάζεται, δηλαδή, κοινωνικός αγώνας για το παρόν και το μέλλον των παιδιών της λαϊκής εργατικής οικογένειας.

Σύντροφε Γιάννη,

Αγωνίστηκες μέσα απ’ τις γραμμές του ΚΚΕ σε δύσκολες συνθήκες. Όταν το Κόμμα χτυπιόταν και από τα μέσα και από τα έξω. Όταν η αντεπανάσταση στα σοσιαλιστικά κράτη κυριαρχούσε.

Αγωνίστηκες πάντα πιστός στο ΚΚΕ, όταν αρκετά στελέχη (και από την περιοχή) το εγκατέλειπαν. Όταν πολλοί ταξικοί αντίπαλοι έβαζαν ημερομηνία λήξης στο Κόμμα.

Η πορεία σου, σ. Γιάννη, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, είναι συνυφασμένη με την πορεία του Κόμματος.

Μέσα από τις γραμμές του, τη συλλογική δράση, πάλεψες για να έρθει στο προσκήνιο ο εργάτης, ο υπάλληλος. Να οργανωθεί, να αγωνιστεί και να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν.

Σήμερα, που κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο, ζητάει όλο και περισσότερα, που θέλει τον εργάτη να δουλεύει απ’ τα χαράματα μέχρι τη νύχτα, που θέλει να απολύει ελεύθερα, που θέλει το εργατικό κίνημα υποταγμένο, εμείς οι σύντροφοί σου, θα συνεχίσουμε τον δικό σου αγώνα, πάντα πιστοί στα δικά σου ιδανικά, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ που σε πείσμα όλων των αντιπάλων, αριστερών και δεξιών, είναι ζωντανό για 100 χρόνια και θα μείνει ζωντανό μέχρι να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ώσπου οι εργατική τάξη πάρει στα χέρια της τον πλούτο που παράγει.

Με αυτή την υπόσχεση, η Τομεακή Επιτροπή Λιβαδειάς του ΚΚΕ, η Κομματική Οργάνωση του Διστόμου και οι σύντροφοί σου, σε αποχαιρετάμε, σύντροφε Γιάννη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin