18 Μαΐου 2016

Επεκτείνεται το Rural Broadband στo Δήμο Λεβαδέων




Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου συναντήθηκε χθες στο Δημαρχείο Λιβαδειάς με κλιμάκιο του Ομίλου ΟΤΕ, το οποίο την ενημέρωσε για την επέκταση του Rural Broadband στο Δήμο Λεβαδέων, που αφορά στην παροχή υπηρεσιών γρήγορου internet στις αγροτικές ή «λευκές» περιοχές, δηλαδή σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση.

Σημειώθηκε ότι μέσα στη χρονιά αναμένεται να δημιουργηθούν υποδομές σε 15 οικισμούς του Δήμου Λεβαδέων: Αγία Άννα, Αγία Παρασκευή, Άγιος Βλάσιος, Ακόντιο, Ανάληψη, Ανθοχώριο, Θούριο, Κορώνεια, Λαφύστιο, Μαυρονέρι, Παρόριο, Προσήλιο, Προφήτης Ηλίας, Ρωμαίικο και Σταθμός Δαυλείας.

Το γρήγορο internet θα διατεθεί στα τέλη του 2016 με την ολοκλήρωση τοποθέτησης οπτικής ίνας μήκους 120 χλμ και θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων.

Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη, διευκολύνουν την καθημερινότητα καταναλωτών και επιχειρήσεων, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα μέσω internet, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Ως εκ τούτου, το γρήγορο internet αναμένεται να ενισχύσει και την τοπική επιχειρηματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin