26 Μαΐου 2016

Μετακινήσεις Διμοιρίας Υποστηρίξεως Αστυν. Διευθ. Βοιωτίας


                              



Λιβαδειά 26 Μαΐου 2016

ΘΕΜΑ: Μετακινήσεις Διμοιρίας Υποστηρίξεως Α.Δ.Βοιωτίας


Κύριε Αρχηγέ,


 Τη Δευτέρα 23/5/2016, είκοσι (20) συνάδελφοι από διάφορες υπηρεσίες του Νομού Βοιωτίας στελεχώνοντας τη διμοιρία υποστηρίξεως της Δ.Α. Βοιωτίας, αναχώρησαν από την Δ.Α.Βοιωτίας (Λιβαδειά) την 12.00 ώρα, για να εκτελέσουν υπηρεσία-λήψη μέτρων στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ. Επέστρεψαν στην έδρα της Δ.Α.Βοιωτίας (Λιβαδειά) την 24.00 της ίδιας ημέρας. Την 25/5/2016 και πάλι 20 συνάδελφοι εκτέλεσαν υπηρεσία στο νομό Αττικής, αρχικά στον Πειραιά και εν συνεχεία στο κέντρο της Αθήνας. Αναχώρησαν την 12.00 ώρα από την Δ.Α.Βοιωτίας και επέστρεψαν την 00.30 της επόμενης ημέρας. Σήμερα 26/05/2016 η διμοιρία υποστηρίξεως της Δ.Α.Βοιωτίας θα μετακινηθεί στην Αττική για λήψη μέτρων στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Αντιλαμβάνεται ο καθείς, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συνάδελφοι οι οποίοι φεύγουν πρωί από τα σπίτια τους για να εκτελέσουν υπηρεσία στην Αττική και επιστρέφουν μεσάνυχτα ή ακόμα και πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας..


Υπενθυμίζουμε ότι ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2001 είναι 40 ώρες για αυτούς που εκτελούν οποιαδήποτε μάχιμη υπηρεσία. Λόγω της πιθανής υπερεργασίας αφού οι συνάδελφοι θα εργαστούν επιπλέον ώρες, η Υπηρεσία τους θα πρέπει α) είτε να τους διαθέσει μία ημέρα ως αδιάθετο αλλαγής, β) είτε να τους χορηγήσει μία ημερήσια ανάπαυση πέραν της εβδομαδιαίας (ως υπερωριακό ρεπό), γ) είτε να τους διαθέσει σε υπηρεσίες με μειωμένο ωράριο, στις οποίες θα έχουν αφαιρεθεί οι επιπλέον ώρες, ώστε να μην υπερβαίνει ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας τις παραπάνω ώρες, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 394/2001.Επίσης αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε τις συνέπειες για τη Δ.Α. Βοιωτίας (δύναμη 275 Αστυνομικοί) να στερείται καθημερινά την υπηρεσία 20 μάχιμων συναδέλφων σε επιχειρησιακό επίπεδο, τη στιγμή μάλιστα που λαμβάνουν χώρα στο νομό εξαιρετικής σοβαρότητας περιστατικά όπως, η παρουσία τρομοκρατών έξω από τη Θήβα την ημέρα της σχεδιαζόμενης απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού καθώς επίσης και η δράση συμμορίας η οποία ανατίναξε ΑΤΜ στις Ερυθρές λίγες ημέρες μετά από παρόμοιο περιστατικό σε ΑΤΜ στα Οινόφυτα.



Κατόπιν των ανωτέρω, διερωτώμεθα εάν η διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα έχει μεγαλύτερη σημασία από την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους συμπολίτες μας και την καταπολέμηση του εγκλήματος στο νομό Βοιωτίας; Αντιλαμβανόμαστε πλήρως και βιώνουμε τις συνέπειες του προσφυγικού ζητήματος ( επιτήρηση κέντρου φιλοξενίας Οινοφύτων) πλην όμως οφείλουμε να απαντήσουμε στους συναδέλφους και στους συμπολίτες μας τι θα συμβεί στο νομό Βοιωτίας εάν η κατάσταση στην Ειδομένη διαρκέσει ένα μήνα, που αλλού θα κληθούν οι συνάδελφοι να εκτελέσουν υπηρεσία και πως θα καταπολεμηθεί το έγκλημα εάν δεν υπάρχουν περιπολίες λόγω τις λειψανδρίας;
Η ‘Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας θα προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων αφουγκραζόμενοι παράλληλα και τις αγωνίες και των συμπολιτών μας.


                 

                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο                                                                                                        ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



          ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ   Ζαχαρίας                                               ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης         



ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ   ΣΩΜΑΤΕΙΟ   ΥΠ' ΑΡ. 84)95 ΔΗΜΟΣΙΟ  ΒΙΒΛΙΟ   ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ   ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  ΑΡΙΘ. 177)95 -  ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1995° ΤΗΛ. FAX 22610-80383°   e-mail : eayp_n_voiotias@yahoo.gr  A.Φ.Μ. : 099908191 Τ.Δ.:    
 ΦΙΛΩΝΟΣ 51 – Τ.Κ. 32100 – ΛΙΒΑΔΕΙΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin