13 Μαΐου 2016

Στο πακέτο Γιούνκερ η ολοκλήρωση του Χ.Κ. Παρνασσού



Την ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ των πρώτων 42 επενδύσεων, συνολικού ύψους 5.392.550.000 ευρώ, ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.). Σύμφωνα με τη λίστα που εγκρίθηκε από το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π., εντάσσονται στο πρόγραμμα χρηματοδότησης από το πακέτο Γιούνκερ σημαντικές ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις σε έξι τομείς. Συγκεκριμένα: Είκοσι ενεργειακές επενδύσεις συνολικού ύψους 1,972 δισ. ευρώ περιλαμβάνονται...


Την ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ των πρώτων 42 επενδύσεων, συνολικού ύψους 5.392.550.000 ευρώ, ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.). Σύμφωνα με τη λίστα που εγκρίθηκε από το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π., εντάσσονται στο πρόγραμμα χρηματοδότησης από το πακέτο Γιούνκερ σημαντικές ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις σε έξι τομείς.

Συγκεκριμένα:

Είκοσι ενεργειακές επενδύσεις συνολικού ύψους 1,972 δισ. ευρώ περιλαμβάνονται στη λίστα. Πρόκειται για τρεις επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ, την επένδυση του ΑΔΜΗΕ για την υποθαλάσσια διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου, τα δίκτυα της ΔΕΠΑ, τον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, 190 έργα για εγκατάσταση ανεμογεννητριών 120 διαφορετικών επνδυτών,καθώς και συγκεκριμένες μεγάλες ελληνικές και ξένες επενδύσεις σε ηλιακή, υδροηλεκτρική ενέργεια και αξιοποίηση γεωθερμικής ενέργειας σε υδροπονικό θερμοκήπιο.

Για υποδομές και μεταφορές περιλαμβάνονται πέντε έργα συνολικού ύψους 1,445 δισ. ευρώ με φορέα εκτέλεσης το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων. Πρόκειται για:

– Την κατασκευή υδατοδιαδρόμων που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνδεση της νησιωτικής Ελλάδας με υδροπλάνα.
– Την κατασκευή διαπεριφερειακού τερματικού σταθμού λεωφορείων στον Ελαιώνα και την κατασκευή τερματικού σταθμού λεωφορείων στο Αιγάλεω.
– Τον εκσυγχρονισμό και τη σιδηροδρομική-οδική σύνδεση του Λιμένα του Λαυρίου.
– Την υποθαλάσσια σήραγγα σύνδεσης Σαλαμίνας-Αττικής.
– Την επέκταση του νότιου δακτυλίου της λεωφόρου Υμητού και τη σύνδεσή της με τουνελ με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Στον τομέα του τουρισμού περιλαμβάνονται τρία έργα συνολικού ύψους 112 εκατ. ευρώ, που αφορούν:
– Την προστασία, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των ιαματικών Λουτρών Καϊάφα στο νομό Ηλείας.
– Την ολοκλήρωση εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.
– Τη μετατροπή του TAE KWOΝ DO σε συνεδριακό κέντρο υψηλών προδιαγραφών.

Για τον τομέα τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνίες εγκρίθηκαν πέντε έργα του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών-Επικοινωνιών συνολικού ύψους 920 εκατ. ευρώ.

Για την έρευνα ανάπτυξη και καινοτομία εγκρίθηκαν τέσσερα έργα προϋπολογισμού 594 εκατ. ευρώ με φορείς εκτέλεσης ΑΕΙ και αρμόδια υπουργεία.

Για τον τομέα των ιδιωτικών βιομηχανικών επενδύσεων προβλέπονται πέντε επενδύσεις ύψους 349 εκατ. ευρώ των εταιριών ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι, ΕΛΒΑΛ, Steelmet (όμιλος Βιοχάλκο), ΜΕΛ (Μακεδονική Εταιρία Χάρτου) και ΝΟΒΑ ΕΛΛΑΣ (παραγωγή χαρτοκιβωτίων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin