5 Μαΐου 2016

Δημιουργία ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ. Μήπως ήρθε η ώρα;





Με αφορμή τις επικείμενες αρχαιρεσίες στον Σύλλογο Ξενοδόχων Αράχωβας που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Λαογραφικού ΑΡΑΧΩΒΑΣ και ώρα 19:00, θα ήθελα να διατυπώσω τις σκέψεις ορισμένων μελών της επιχειρηματικής κοινωνίας της ΑΡΑΧΩΒΑΣ .

Πιο συγκεκριμένα , όλο και περισσότερο ακούγεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, από ορισμένους που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην ΑΡΑΧΩΒΑ, η πρόταση για την δημιουργία ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ.

Ένας σύλλογος που θα απορροφήσει του ήδη υπάρχοντες συλλόγους (ξενοδόχων , επισιτιστών) και στον οποίο θα συμμετέχουν επαγγελματίες από όλους τους κλάδους της ΑΡΑΧΩΒΑΣ (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, σούπερ -μάρκετ αλλά και παντός είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας ).

Μάλιστα στην φετινή πανελλαδική απεργία με το κλείσιμο των καταστημάτων, το αποτέλεσμα που έδειξε η ΑΡΑΧΩΒΑ, έστω και με το δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων, ανέδειξε ότι πρέπει  να υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση- συνεννόηση με όλους τους επαγγελματίες της ΑΡΑΧΩΒΑΣ.

Κατά δεύτερο λόγο, δεν δύναται να υπάρχει στον ίδιο Δήμο , εμπορικός σύλλογος και να μην υπάρχει εμπορικός σύλλογος στην ΑΡΑΧΩΒΑ, με τόσες εκατοντάδες επιχειρήσεις. 

Βεβαίως, δεν γίνεται να παραβρίσκονται στις γενικές συνελεύσεις , πολλά ενδιαφερόμενα μέλη για διαφόρους λόγους. Η εμπειρία έδειξε ότι σε μια υποτιθέμενη δημιουργία του εν λόγω εμπορικού συλλόγου, οι αποφάσεις παίρνονται με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου. 

Οι αποφάσεις των συλλόγων , πολλές φορές είναι αντίθετες με ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης ή της περιφερειακής διοίκησης ή και του κράτους και για τον λόγο αυτό , τα  μέλη που θα απαρτίζουν το Δ.Σ. του υπό σκέψη ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ, θα πρέπει να μην είναι εν ενεργεία σε κανένα αξίωμα της πολιτικής σκηνής του τόπου μας.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ,  έλεγαν οι αρχαίοι και προφανώς κάτι περισσότερο ήξεραν.... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin