31 Μαΐου 2016

Ευτράπελα, αποφάσεις, προπηλακισμοί αλλά και αποχωρήσεις από το χθεσινό Δ.Σ. του ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α.

Συνεδρίασε την Δευτέρα 30/5/16 το Δ.Σ. του ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α. με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη και αρκετά ακόμα εκτός ημερήσιας διάταξης.




Στην αρχή της συνεδρίασης παρουσιάστηκε ο ισολογισμός για τους παιδικούς σταθμούς για παρελθόντα έτη. Σε αυτό το θέμα πέραν των τυπικών στοιχείων και την καταγραφή ζημίας, ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε η αναφορά για την ύπαρξη μιας δικαστικής διαμάχης μεταξύ υπαλλήλων των παιδικών σταθμών , οι οποίοι μερικοί έχουν και συνταξιοδοτηθεί πλέον, και του ΔΗΜΟΥ για κάποια επιδόματα και σε περίπτωση που δικαιωθούν το ποσό που πρέπει να καταβληθεί θα ανέρχεται σε 31.000 ευρώ. Αν και τα αιρετά μέλη της πρώην επιτροπής για τους παιδικούς σταθμούς, έμειναν έκπληκτα για την εξέλιξη αυτή για την οποία δεν είχαν ενημερωθεί, ακούστηκε και η εκδοχή ότι ίσως αυτή η προσφυγή έχει αποσυρθεί. Η άποψη του νομικού συμβούλου του ΔΗΜΟΥ , είναι ότι η προσφυγή αυτή δεν ευσταθεί.  Ίδωμεν...
Στην συνέχεια παρουσιάστηκε από τον κο ΠΟΤΗΡΟΠΟΥΛΟ, την κα ΦΡΑΝΤΖΗ και έναν ειδικό σύμβουλο , η μουσειολογική μελέτη και τα αρχιτεκτονικά σχέδια καθώς και άλλες λεπτομέρειες για την ίδρυση της μόνιμης έκθεσης στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ. Η δουλειά που έκαναν μια μερίδα ανθρώπων και μάλιστα αφιλοκερδώς,από το 2011 έως σήμερα είναι άξια συγχαρητηρίων.
Μάλιστα δεσμεύτηκαν να γίνει στην ΑΡΑΧΩΒΑ , μια αναλυτική παρουσίαση των σχεδίων και της μελέτης σε εκδήλωση ανοικτή για το κοινό. Οι ειδήσεις που έβγαλε αυτή η συζήτηση είναι πολλές και ενδιαφέροντες.


Ακολούθησε η παρουσίαση της τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης πρ/σμου οικ. έτους 2016 (Α ΤΡΙΜΗΝΟ). Ακούστηκαν θετικά και αρνητικά σχόλια.

Στο θέμα για τον ορισμό υπαλλήλου για να ανοιχθεί λογαριασμός στην τράπεζα Πειραιώς στο ΔΙΣΤΟΜΟ, πέραν της ανακοίνωσης του ονόματος του υπαλλήλου, υπάρχει μια προσωρινή εμπλοκή λόγω capital control , μια εξέλιξη που κάποιοι δεσμεύτηκαν να την φέρουν εις πέρας.


Στα θέματα για τις ανανεώσεις των συμβάσεων για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση για την WIND λόγω δικαστικής διαμάχης με τον ΔΗΜΟ και την διεκδίκηση εκ μέρους της εταιρείας κάποιων χρημάτων.



Επιβολή τέλους παρεπιδημούντων, έλεγε το 7ο θέμα και εκεί είχαμε ειδήσεις. Πέραν του ότι κάποιοι δεν γνώριζαν πως επιβάλλεται το τέλος παρεπιδημούντων και χρειάστηκε πολύ ώρα ώστε να καταλάβει ο αιρετός και πρώην δήμαρχος για τον τρόπο που επιβάλλεται το συγκεκριμένο τέλος, ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ , ότι η δικηγόρος που θα αναλάμβανε την διαδικασία για να εισπραχθούν τα βεβαιωμένα ποσά από τους πρώτους 15 μεγαλοοφειλέτες, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου και αντί για αυτήν την διαδικασία, δύο υπάλληλοι του ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α. μετέβησαν στην ΔΟΥ και μπλόκαραν τις ενημερότητες σε οφειλέτες άνω των 5 χιλιάδων ευρώ . Η διαδικασία αυτή θα επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα. Ταυτόχρονα ανατέθηκε σε λογιστή της ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, να συντάξει επιστολές ειδοποίησης για να σταλούν στους οφειλέτες , με σκοπό να προσέλθουν για ρύθμιση των χρεών τους.
Εδώ όμως γεννιέται ένα ερώτημα : Οι 5 χιλιάδες ευρώ χρέος από το τέλος παρεπιδημούντων (αν και σε αυτό το ποσό των 5χιλ ευρώ για χρέος προς την δημαρχία, συνυπολογίζονται και χρέη από ύδρευση) μεταφράζεται σε τζίρο 1εκ ευρώ . Δηλαδή για να έχει κάποιος χρέος στην δημαρχία από το εν λόγω τέλος 5 χιλ ευρώ  από το 2009 και μετά(χωρίς να υπολογίζονται προσαυξήσεις) πρέπει να έχει κάνει τζίρο 1εκ ευρώ,πράγμα που σημαίνει  ότι πολλοί επιχειρηματίες που για διαφόρους λόγους έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους χωρίς να έχουν πληρώσει το εν λόγω τέλος, ναι μεν τους έχει βεβαιωθεί αλλά δεν θα κινηθούν διαδικασίες είσπραξης τους....(ίσως η υπόθεση πρέπει να επανεξεταστεί). Βέβαια τα χρέη που προσπαθούν να εισπραχθούν είναι από το 2006  στα οποία ποσά έχουν υπολογισθεί και προσαυξήσεις και προστίματα αλλά και τους έχει κλειστεί και η ενημερότητα επί θητείας ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ αλλά οι μεγαλοοφειλέτες δεν έχουν προσέλθει ποτέ  και υπάρχουν και στοιχεία για αυτό το θέμα.
 Εφόσον κάποιοι στέλνετε τα ανώνυμα σχόλια σας, καταλάβατε σε τι σωπάσετε εκείνο το βράδυ της συνεδρίασης; Μάλλον όχι.....Οι έχοντες πάντως τα χρέη, από εκείνο το βράδυ, ανοίγουν σαμπάνιες και ετοιμάζονται για να πάνε διακοπές...

Αντιδράσεις υπήρχαν και μάλιστα έντονες για τον τρόπο που θα δοθεί ένα ποσό για την χορωδία της ΕΡΤ . Η χορωδία αυτή θα παίξει κάποια κομμάτια για την σφαγή του ΔΙΣΤΟΜΟΥ.

Εγκρίθηκαν  δύο θέσεις για ναυαγοσώστες στις παραλίες του ΔΗΜΟΥ. Πολύ θετική εξέλιξη , αν και πέρυσι δεν τηρούσε κανείς τα κριτήρια.

Για να πάμε και στα τελευταία θέματα, όταν πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του τοπικού της ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ, ζήτησε με βάση την ομόφωνη απόφαση του τοπικού Αντίκυρας, να προβεί σε κάποιες αφαιρέσεις χρηματικών ποσών από λογαριασμούς ύδρευσης για τεχνικούς λόγους.

Στην συνέχεια ο ίδιος πρόεδρος , εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΝΤΙΚΥΡΑ και που δεν πραγματοποιούνται ορισμένα έργα ιδιαίτερης σημασίας και μερικά από τα οποία είναι επείγοντα.

Για το τέλος της συνεδρίασης έμειναν κάποια θέματα εκτός ημερησίας , αλλά εκεί άρχισαν οι αποχωρήσεις και οι δυνατοί τόνοι από πλευράς συμβούλου της ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ.
Εκφράστηκαν απόψεις αλλά και παράπονα για την ανάθεση ορισμένων έργων και η ατμόσφαιρα φορτίστηκε. Σε αυτό το σημείο άρχισαν οι αποχωρήσεις από πλευράς αντιπολίτευσης και η συνεδρίαση έληξε πριν συζητηθεί ένα  θέμα του πρώην δημάρχου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ανακοινώθηκε η αγορά ενός απαραίτητου ειδικού  απορριμματοφόρου για τα στενά της ΑΡΑΧΩΒΑΣ, κάποιες ακόμα παρεμβάσεις σε περιοχές του ΔΗΜΟΥ και ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από διάφορες καταστάσεις οι οποίες επονομάστηκαν επακριβώς, τα σφαγεία της Αράχωβας, θα λειτουργήσουν και δεν θα χρειαστεί να επιστραφεί το μεγάλο χρηματικό ποσό στο αρμόδιο υπουργείο.

Τέλος, το άλλο μεγάλο γεγονός της βραδιάς, ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά !!!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος01:55

    Το χθεσινό ΔΣ ήταν απαράδεκτο! Θέματα απροετοίμαστα, φράσεις από δήμοτικό σύμβουλο κουτσαβάκικες, και άλλα ευτράπελα......παράκληση προς τους αρμόδιους να μην κατεβάζουν τόσο το επίπεδο και κυρίως να μην υποτιμάνε τη νοημοσύνη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin