14 Μαΐου 2016

''ΓΥΡΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ'' 612 χλμ : ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΜΕ ...ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ!



Μια στάση απόδοσης τιμής και ένα <<καλωσόρισμα>> στην πόρτα του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου με την εικόνα-σύμβολο της Σφαγής του Διστόμου, για μια ομάδα ποδηλατών που κάνουν με ποδήλατο το ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ μήκους 612 χιλιομέτρων και διάρκειας περί τις 40 ώρες, με διοργανωτή την ΠΕΠΑ (Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών).



Μετά το πέρασμα - κατά μήκος -του Ελικώνα, μια στάση για ένα σάντουιτς στον πλάτανο στην κάτω πλατεία του Διστόμου- που ήταν Σταθμός Ελέγχου και ανασυγκρότησης του αγώνα- ήταν αρκετή για να πάρουν από φίλες και φίλους του ποδηλάτου, το ερέθισμα για το Μουσείο Σφαγής. Και το τιμήσουν <<στο πόδι>> υποσχόμενοι, μαζί με το στέλεχος της Ένωσης και ελεγκτή του Αγώνα κ Γιώργο Καλαπόδη, <<να ξανάρθουν σύντομα, με στόχο μια ειδική αθλητική εκδήλωση>>.




Ο ''ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ'' ξεκίνησε από την Ελευσίνα και εν συνέχεια , περνώντας από δεκάδες χωριά τς Βοιωτίας, της Φωκίδας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας καταλήγει - πάλι μέσω Βοιωτίας στην Αττική (Ελευσίνα).
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές πόλεις και χωριά της διαδρομής :Ελευσίνα,Παλαιοχώρι,Οινόη,Ερυθρές,Πλαταιές,Ελλοπία,Δόμβραινα,Θίσβη,Αγία Αννα, Κυριάκι, Στειρι,Δίστομο, Δεσφίνα Κιρρα,Γαλαξίδι,Ερατεινή,Ναύπακτος,Θέρμο,Προυσός,Καρπενήσι,Τυμφρηστός,Μακρακώμη, Λαμία, Μπράλος, Αμφίκλεια, Κ.Τιθορέα, Χαιρώνεια, Αλίαρτος,Θήβα, Μάνδρα -και Ελευσίνα. Σύνολο 612 χιλιόμετρα! 



Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών ΠΕΠΑ ειναι ένας μεγάλος Σύλλογος που ιδρύθηκε το 1990,με 1.500 μέλη και μέλος της Ομοσπονδίας Ποδηλατοδρομίας- με πάρα πολλές διοργανώσεις κάθε χρόνο, ακόμα και διεθνείς!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin