28 Απριλίου 2016

Μεταφορά των μαθητών της ΑΡΑΧΩΒΑΣ στο ΔΙΣΤΟΜΟ εν όψει Πανελληνίων εξετάσεων




Ανακοινώθηκε ότι κατά την διάρκεια των Πανελληνίων εξετάσεων των μαθητών , οι  εξεταζόμενοι μαθητές του Δήμου Δ.Α.Α, θα μεταφερθούν σε  εξεταστικό κέντρου του ΔΙΣΤΟΜΟΥ.

Για την εξέλιξη αυτή , έχουν ενημερωθεί και οι  μαθητές.

Ας διαβάσουμε όμως την εγκύκλιο του ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ :


 "Για εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς λόγους είναι χρήσιμο όπως οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους Διευθυντές Δ.Ε., διερευνήσουν τη δυνατότητα σύμπτυξης των εξεταστικών κέντρων (Ε.Κ.), όπου αυτό είναι εφικτό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν προβλήματα στους υποψήφιους και να διαταραχθεί η εξεταστική διαδικασία. Όπου τυχόν συμπτυχθούν Ε.Κ., ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων σε κάθε κέντρο θα πρέπει να παραμείνει διαχειρίσιμος και περιορισμένος για πρακτικούς και παιδαγωγικούς λόγους.
Εφόσον ο αριθμός υποψηφίων που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλήνιες 2016 είναι σχετικά μικρός, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης, συνεκτιμώντας τις συγκοινωνιακές και λοιπές συνθήκες καθώς και όσα είχαν ληφθεί υπόψη το προηγούμενο έτος για το ίδιο θέμα για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων, μπορεί να ορίζει το πλησιέστερο Γενικό Λύκειο ως Εξεταστικό Κέντρο για τους μαθητές των Λυκείων ή των Λυκειακών αυτών τάξεων. Η επιλογή αυτή ενδείκνυται κυρίως για να διαφυλαχθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό το αδιάβλητο των εξετάσεων."


Τα σχόλια δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin