26 Μαρτίου 2016

Ο έκπτωτος, ο καπετάνιος και οι αντιπολιτευόμενοι.







Οι εξελίξεις τρέχουν στον Δήμο Δ.Α.Α. και η πρόβλεψη που υπάρχει είναι ότι από εβδομάδα , θα έχουμε πιθανές αλλαγές σε διάφορες θέσεις , ίσως και σε θέσεις υπαλλήλων....

 Η έκδοση της αναμενόμενης δικαστικής απόφασης, που από την πρώτη στιγμή , είχα γράψει για το ακριβές αποτέλεσμα και για όποιον δεν το θυμάται μπορεί να ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΛΝΙΚ, η εν λόγω απόφαση λοιπόν , εκδόθηκε και είναι ακριβώς αυτή που είχα αναφέρει από τις 18 Οκτωβρίου. 

Με λίγα λόγια ο αντιδήμαρχος Αράχωβας και πρόεδρος της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Δ.Α.Α. , κηρύσσεται  έκπτωτος από δημοτικός σύμβουλος, άρα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δρομολογηθούν εξελίξεις. Ο πρώτος επιλαχών είναι ο κος Γρανιτσιώτης .  Για την θέση του αντιδημάρχου Αράχωβας και για την θέση του προέδρου της οικονομικής επιτροπής,  θα κάνω  αναφορά  πιο κάτω.

Όσον αφορά το άλλο σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε 3 ακόμα συμβούλους της πλειοψηφίας, πάλι όπως ανέφερα από τις 18 Οκτωβρίου , δεν υπήρχε θέμα γιατί είχαν εισέλθει σε ρύθμιση και ο νόμος τους έδινε το δικαίωμα να είναι φορολογικά ενήμεροι. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν να ασκούνται  αγωγές πολλών χιλιάδων ευρώ από τους  τρεις συμβούλους  που τελικά δικαιώθηκαν, εναντίον των τριών της αντιπολίτευσης για συκοφαντική δυσφήμηση αφού όπως ακούγεται από τον άδικο διασυρμό υπέστησαν ζημίες στις επιχειρήσεις τους. Ας σημειώσουμε όμως, ότι μιλάμε για ρύθμιση χρεών που έχουν βεβαιωθεί μέχρι το 2008..Αργότερα ίσως και εδώ να έχουμε άλλες εξελίξεις.

Επιστρέφοντας στην έκπτωση του κου ΑΛΜΠΑΝΗ, βεβαίως δεν θα κρίνουμε την δικαιοσύνη και μιας και  υπάρχει  αρχική δικαστική απόφαση (πληροφορίες θέλουν να συζητείται να κατατεθεί έφεση στο Συμβούλιο Επικρατείας και μάλιστα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο...
να απορριφθεί η αρχική προσφυγή των τριών), μπορώ πλέον να αναφέρω τα γεγονότα καθώς και τα ηθικά θέματα που προκύπτουν από την εν λόγω υπόθεση και που θέτουν σοβαρά ΗΘΙΚΑ  ζητήματα, τουλάχιστον  για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχο Δ.Α.Α.

Για ποιον λόγο λοιπόν κηρύχθηκε έκπτωτος από δημοτικός  σύμβουλος ο κος ΑΛΜΠΑΝΗΣ ;

Ο εν λόγω λοιπόν δημοτικός σύμβουλος, επί Δημαρχίας του κυρίου Πατσαντάρα, αναλαμβάνει ένα έργο στο δημοτικό σχολείο Αράχωβας, με συγκεκριμένες εργασίες και με συγκεκριμένο κόστος και σύμφωνα με τους τότε εμπλεκόμενους,αυτό έγινε στην προσπάθεια να εξυπηρετηθεί το εν λόγω σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την εποχή ο κύριος Πατσαντάρας ήταν πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής ,ο κύριος Μίχος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου και ο κος Αλμπάνης απλός πολίτης και στο επάγγελμα μηχανικός.

 Οι εργασίες υλοποιήθηκαν πολύ πριν τις δημοτικές εκλογές, όμως χωρίς να υπάρχει σύμβαση έργου (εδώ μπαίνουν πολλά ζητήματα - παραβάσεις που κανένας δικαστής δεν θα ήθελε να μάθει). 

Η απόφαση τελικά της οικονομικής επιτροπής για την πίστωση και της απευθείας ανάθεσης για το εν λόγω έργο, έγινε 1,5 μήνα πριν της Δημοτικές εκλογές. Η υπογραφή της σύμβασης για το έργο, μεταξύ του εργολάβου και του τότε Δημάρχου, για τους λόγους που ξέρει μόνο η τότε διοίκηση του Δήμου και οι υπηρεσίες της, έγινε 1 μήνα μετά τις Δημοτικές εκλογές και περίπου δύο μήνες πριν την ανάληψη καθηκόντων του νέου Δήμου. Αυτή η υπογραφή αυτόματα καθιστά ασυμβίβαστο και το αποτέλεσμα είναι το γνωστό, εφόσον κάποιος κάνει προσφυγή και γνωρίζει την διαδικασία. Πρέπει να σημειωθεί ότι η προσφυγή στο δικαστήριο έγινε ένα χρόνο μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής και ενώ είναι σίγουρο ότι αυτοί που έκαναν την καταγγελία το γνώριζαν από την αρχή, επειδή τότε ασκούσαν διοίκηση και μάλιστα σε πόστα που ήταν άμεσα εμπλεκόμενα με το εν λόγω έργο.

Το χρονικό όμως σημείο που έγινε η προσφυγή, ελέγχεται ...γιατί έγινε έπειτα από την παρέλευση ενός έτους και κάτι μήνες, γεγονός που από μόνο προκαλεί διάφορες δεύτερες σκέψεις.

Για να επανέλθω στα ΗΘΙΚΑ ζητήματα, που προκύπτουν για όλη αυτή την κίνηση :

Άραγε γίνεται να αναθέσεις ως Δήμαρχος , σε εργολάβο να σου φέρει εις πέρας ένα συγκεκριμένο έργο και μετά να τον διώκουν και μέλη της δικής σου παράταξης , γνωρίζοντας  ότι το έργο υλοποιήθηκε πριν την εκλογική διαδικασία ;

 Γίνεται άραγε ο αρχηγός της παράταξης να παραμείνει στην θέση του και να υποβαθμίζει ηθικά την θέση του και το παγκοσμίως αναδεδειγμένο κύρος του ;

Εγώ προσωπικά θα ακολουθούσα  άλλον δρόμο και θα άφηνα την ιστορία μου να με ακολουθεί χωρίς τύψεις μιας και η φήμη μου και οι πράξεις μου , δεν συνάδουν με τέτοιες κινήσεις.

Μάλιστα η κίνηση την βραδιά των εκλογών και η ομιλία του μπροστά στην κάμερα,  με την αποδοχή της ήττας του και με την είσοδο του στο "αντίπαλο " εκλογικό κέντρο για ένα τσιγάρο και για  ένα τσιπουράκι, θα μείνει αξέχαστο σε πολλούς. 






Ήταν μια ακόμη κίνηση ενός έντιμου και ντόμπρου ανθρώπου.


Για το τέλος άφησα τον καπετάνιο της παράταξης "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" .
Θα είναι αυτός που πάρει τις όποιες αποφάσεις και θα είναι αυτός που θα κρίνει και θα κριθεί για τις όποιες κινήσεις του. Αποφάσεις και κινήσεις δύσκολες , σε μια σοβαρή πρώτη κρίση που επήλθε από την δικαστική οδό. Οι αποφάσεις του , πιθανώς θα ανακοινωθούν στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. Οι πληροφορίες δεν είναι συγκεχυμένες αλλά ο νυν Δήμαρχος δεν αρέσκεται σε διαρροές και αναφορά ονομάτων.

Τρία είναι όμως τα πιθανά σενάρια :

1) Ο κος Αλμπάνης, καταθέτει προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας και ως εκ τούτου δεν δύναται να ασκεί τα καθήκοντα του, μέχρι να εκδοθεί  η απόφαση.(2-4 μήνες). Τότε είναι πιθανόν χρέη αντιδημάρχου να ασκεί ο ίδιος ο Δήμαρχος και πρόεδρος οικονομικής η αντιδήμαρχος Αντίκυρας.

2) Προβαίνει σε  άμεση αντικατάσταση , με συγκεκριμένο άτομο.(το όνομα είναι γνωστό).

3)  σενάριο και πιο απίθανο μάλλον...λαμβάνεται μια συγκεκριμένη απόφαση....

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 28/3 , αν αναλογιστούμε το θέμα που δημιουργήθηκε με την δικαστική απόφαση ( σ.σ. το άλλο θέμα με την κοινωφελή , θεωρείται λήξαν  και πλέον έχει τακτοποιηθεί-δρομολογηθεί,  παρά την ελλιπή ενημέρωση που είχε και που έδωσε ο πρόεδρος της κοινωφελούς) , και αν λοιπόν προσθέσουμε και τα 2-3 πολύ σοβαρά θέματα, εικάζουμε ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα είναι αρμαγεδών και θα αλλάξει εντελώς την εικόνα του Δήμου τόσο σε πρόσωπα αιρετών όσο και σε διοικητικές θέσεις υπαλλήλων.

5 σχόλια:

  1. Αραχωβίτης10:58

    Το κομβικό σημείο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι για τα χρέη των αιρετών από 1/1/2009 μέχρι σήμερα αλλά και άλλα στοιχεία που αφορούν αυτή την υπόθεση, με ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΘΕΝ, ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του Δήμου στους νόμιμα αιτούντες, ασκώντας παρελκυστική πολιτική. Η συμπεριφορά των Δημοτικών αρχόντων σε αυτό το σημείο είναι από απαράδεκτη έως ύποπτη. Χρειάστηκε η παρέμβαση εισαγγελέα και περιφέρειας για να δοθούν κάποια στοιχεία , αλλά και αυτά λειψά.
    Στο δια ταύτα τώρα:
    1) Το Συμπέρασμα σε αυτή την υπόθεση για όσους την έχουν παρακολουθήσει , είναι ότι κάποιοι δεν θέλουν να πληρώσουν και γι’ αυτό χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα.
    Η άποψη των Δημοτών, όπως εκφράζετε στα καφενεία της Αράχωβας, είναι : Οι κ. κ. Σύμβουλοι , χωρίς να εξαιρείτε ο Δήμαρχος, ας πάνε να πληρώσουν ή έστω να ρυθμίσουν τις οφειλές τους από 1/1/2009 μέχρι σήμερα (η απόφαση αφορά χρέη τους μέχρι το 2008)και στη συνέχεια θα μπορούν να κάνουν αγωγές και οτιδήποτε άλλο νομίζουν.
    2) Κατά την γνώμη μου ο Αλμπάνης ήταν αναγκαστική παράπλευρη απώλεια, η οποία μάλλον θα του βγει σε καλό, γιατί θα γλιτώσει τον πάρα πέρα διασυρμό
    3) Ένας από αυτούς που αναφέρει η απόφαση, χρωστάει μέχρι το 2008 πάνω από 70.000 ευρώ!!!!! Άραγε (ερώτηση δική μου) η αξία της επιχείρησής του αξίζει τόσα χρήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πλατεία Παπαϊωάννου12:25

    Αραχωβίτη παντωγνώστη σε ερωτώ:

    Ποιός ή ποιοι ειναι οι δημοτικοί συμβουλοι που έδωσαν εντολή να μην δώσουν τα στοιχεία;

    Γιατί δεν έκανες αίτηση για να τους περάσεις πειθαρχικό;

    Πες ονόματα ... γιατί διαφορετικά εισαι μεγας συκοφάντης, ΓΙΑΤΙ γενικεύοντας θίγεις επώνυμα άτομα (Η συμπεριφορά των Δημοτικών αρχόντων σε αυτό το σημείο είναι από απαράδεκτη έως ύποπτη μας γράφεις

    Ολοι ειναι απατεώνες;όλοι ειναι κλέφτες;

    Μερικοί μερικοι σαν του λόγου σου θέλουν πλάκωμα με καμτσίκι απο Βοι@@@@@τσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αραχωβίτης14:11

    Αν προσπαθήσεις να είσαι κόσμιος –Πλατεία Παπαϊωάννου- τότε:
    1. Θα σου δώσω τα στοιχεία των αιτήσεων για την χορήγηση στοιχείων για την εν λόγω υπόθεση. Σε άλλες αιτήσεις απάντησαν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα , άλλα αντί άλλων και σε άλλες χρειάστηκε η μεσολάβηση της περιφέρειας για να απαντήσουν πάλι άλλα αντί άλλων (εξ ου και το…. Παρελκυστική πολιτική). Αυτή τη στιγμή υπάρχει αναπάντητο αίτημα, που χρονίζει , για το ποσό που χρωστάνε όλοι οι σύμβουλοι από 1/1/2009 μέχρι και το 2005. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών μάλιστα έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί το απόρρητο προσωπικών δεδομένων για να μη δώσει στοιχεία.
    2. Εγώ δεν είπα κανέναν κλέφτη. Αντίθετα εσύ όταν γράφεις τη φράση: «Ολοι ειναι απατεώνες;όλοι ειναι κλέφτες;» αυτόματα δέχεσαι ότι κάποιοι είναι κλέφτες!!!
    3. Οι Σύμβουλοι που χρωστάνε στο Δήμο είναι γνωστοί και δεν χρειάζεται η δική μου συνδρομή για να τους μάθουμε.
    4. Όσο για την τελευταία σου φράση, μάλλον ταιριάζει στην παιδεία σου, τον πολιτισμό σου και την αγωγή που ΔΕΝ πήρες από το σπίτι σου. Κατά συνέπεια δεν έχω τίποτα να ζητήσω εκ μέρους σου πέρα από την κοσμιότητα που ζητάω από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πλατεία Παπαϊωάννου18:23

    Αραχωβίτη

    Τα φίδια όσο και να θέλουν να σηκωθούν , μια ζωή θα σέρνονται..... έχεις στοιχεία ...με το ονοματάκι σου ...και άσε τις "φιλοσοφικές αρλούμπες σου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18:57

    Καλά ρε παιδιά γιατί οι όλοι μαζί δεν βεβαιώνουν τα χρέη να τελειώνουμε; Από ότι καταλαβαίνω το θέμα είναι οικονομικό. Αν τα βεβαιώσουν θα ησυχάσουμε. Γιατί δεν το κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin