Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Ο έκπτωτος, ο καπετάνιος και οι αντιπολιτευόμενοι.Οι εξελίξεις τρέχουν στον Δήμο Δ.Α.Α. και η πρόβλεψη που υπάρχει είναι ότι από εβδομάδα , θα έχουμε πιθανές αλλαγές σε διάφορες θέσεις , ίσως και σε θέσεις υπαλλήλων....

 Η έκδοση της αναμενόμενης δικαστικής απόφασης, που από την πρώτη στιγμή , είχα γράψει για το ακριβές αποτέλεσμα και για όποιον δεν το θυμάται μπορεί να ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΛΝΙΚ, η εν λόγω απόφαση λοιπόν , εκδόθηκε και είναι ακριβώς αυτή που είχα αναφέρει από τις 18 Οκτωβρίου. 

Με λίγα λόγια ο αντιδήμαρχος Αράχωβας και πρόεδρος της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Δ.Α.Α. , κηρύσσεται  έκπτωτος από δημοτικός σύμβουλος, άρα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δρομολογηθούν εξελίξεις. Ο πρώτος επιλαχών είναι ο κος Γρανιτσιώτης .  Για την θέση του αντιδημάρχου Αράχωβας και για την θέση του προέδρου της οικονομικής επιτροπής,  θα κάνω  αναφορά  πιο κάτω.

Όσον αφορά το άλλο σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε 3 ακόμα συμβούλους της πλειοψηφίας, πάλι όπως ανέφερα από τις 18 Οκτωβρίου , δεν υπήρχε θέμα γιατί είχαν εισέλθει σε ρύθμιση και ο νόμος τους έδινε το δικαίωμα να είναι φορολογικά ενήμεροι. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν να ασκούνται  αγωγές πολλών χιλιάδων ευρώ από τους  τρεις συμβούλους  που τελικά δικαιώθηκαν, εναντίον των τριών της αντιπολίτευσης για συκοφαντική δυσφήμηση αφού όπως ακούγεται από τον άδικο διασυρμό υπέστησαν ζημίες στις επιχειρήσεις τους. Ας σημειώσουμε όμως, ότι μιλάμε για ρύθμιση χρεών που έχουν βεβαιωθεί μέχρι το 2008..Αργότερα ίσως και εδώ να έχουμε άλλες εξελίξεις.

Επιστρέφοντας στην έκπτωση του κου ΑΛΜΠΑΝΗ, βεβαίως δεν θα κρίνουμε την δικαιοσύνη και μιας και  υπάρχει  αρχική δικαστική απόφαση (πληροφορίες θέλουν να συζητείται να κατατεθεί έφεση στο Συμβούλιο Επικρατείας και μάλιστα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο...
να απορριφθεί η αρχική προσφυγή των τριών), μπορώ πλέον να αναφέρω τα γεγονότα καθώς και τα ηθικά θέματα που προκύπτουν από την εν λόγω υπόθεση και που θέτουν σοβαρά ΗΘΙΚΑ  ζητήματα, τουλάχιστον  για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχο Δ.Α.Α.

Για ποιον λόγο λοιπόν κηρύχθηκε έκπτωτος από δημοτικός  σύμβουλος ο κος ΑΛΜΠΑΝΗΣ ;

Ο εν λόγω λοιπόν δημοτικός σύμβουλος, επί Δημαρχίας του κυρίου Πατσαντάρα, αναλαμβάνει ένα έργο στο δημοτικό σχολείο Αράχωβας, με συγκεκριμένες εργασίες και με συγκεκριμένο κόστος και σύμφωνα με τους τότε εμπλεκόμενους,αυτό έγινε στην προσπάθεια να εξυπηρετηθεί το εν λόγω σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την εποχή ο κύριος Πατσαντάρας ήταν πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής ,ο κύριος Μίχος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου και ο κος Αλμπάνης απλός πολίτης και στο επάγγελμα μηχανικός.

 Οι εργασίες υλοποιήθηκαν πολύ πριν τις δημοτικές εκλογές, όμως χωρίς να υπάρχει σύμβαση έργου (εδώ μπαίνουν πολλά ζητήματα - παραβάσεις που κανένας δικαστής δεν θα ήθελε να μάθει). 

Η απόφαση τελικά της οικονομικής επιτροπής για την πίστωση και της απευθείας ανάθεσης για το εν λόγω έργο, έγινε 1,5 μήνα πριν της Δημοτικές εκλογές. Η υπογραφή της σύμβασης για το έργο, μεταξύ του εργολάβου και του τότε Δημάρχου, για τους λόγους που ξέρει μόνο η τότε διοίκηση του Δήμου και οι υπηρεσίες της, έγινε 1 μήνα μετά τις Δημοτικές εκλογές και περίπου δύο μήνες πριν την ανάληψη καθηκόντων του νέου Δήμου. Αυτή η υπογραφή αυτόματα καθιστά ασυμβίβαστο και το αποτέλεσμα είναι το γνωστό, εφόσον κάποιος κάνει προσφυγή και γνωρίζει την διαδικασία. Πρέπει να σημειωθεί ότι η προσφυγή στο δικαστήριο έγινε ένα χρόνο μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής και ενώ είναι σίγουρο ότι αυτοί που έκαναν την καταγγελία το γνώριζαν από την αρχή, επειδή τότε ασκούσαν διοίκηση και μάλιστα σε πόστα που ήταν άμεσα εμπλεκόμενα με το εν λόγω έργο.

Το χρονικό όμως σημείο που έγινε η προσφυγή, ελέγχεται ...γιατί έγινε έπειτα από την παρέλευση ενός έτους και κάτι μήνες, γεγονός που από μόνο προκαλεί διάφορες δεύτερες σκέψεις.

Για να επανέλθω στα ΗΘΙΚΑ ζητήματα, που προκύπτουν για όλη αυτή την κίνηση :

Άραγε γίνεται να αναθέσεις ως Δήμαρχος , σε εργολάβο να σου φέρει εις πέρας ένα συγκεκριμένο έργο και μετά να τον διώκουν και μέλη της δικής σου παράταξης , γνωρίζοντας  ότι το έργο υλοποιήθηκε πριν την εκλογική διαδικασία ;

 Γίνεται άραγε ο αρχηγός της παράταξης να παραμείνει στην θέση του και να υποβαθμίζει ηθικά την θέση του και το παγκοσμίως αναδεδειγμένο κύρος του ;

Εγώ προσωπικά θα ακολουθούσα  άλλον δρόμο και θα άφηνα την ιστορία μου να με ακολουθεί χωρίς τύψεις μιας και η φήμη μου και οι πράξεις μου , δεν συνάδουν με τέτοιες κινήσεις.

Μάλιστα η κίνηση την βραδιά των εκλογών και η ομιλία του μπροστά στην κάμερα,  με την αποδοχή της ήττας του και με την είσοδο του στο "αντίπαλο " εκλογικό κέντρο για ένα τσιγάρο και για  ένα τσιπουράκι, θα μείνει αξέχαστο σε πολλούς. 


Ήταν μια ακόμη κίνηση ενός έντιμου και ντόμπρου ανθρώπου.


Για το τέλος άφησα τον καπετάνιο της παράταξης "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" .
Θα είναι αυτός που πάρει τις όποιες αποφάσεις και θα είναι αυτός που θα κρίνει και θα κριθεί για τις όποιες κινήσεις του. Αποφάσεις και κινήσεις δύσκολες , σε μια σοβαρή πρώτη κρίση που επήλθε από την δικαστική οδό. Οι αποφάσεις του , πιθανώς θα ανακοινωθούν στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. Οι πληροφορίες δεν είναι συγκεχυμένες αλλά ο νυν Δήμαρχος δεν αρέσκεται σε διαρροές και αναφορά ονομάτων.

Τρία είναι όμως τα πιθανά σενάρια :

1) Ο κος Αλμπάνης, καταθέτει προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας και ως εκ τούτου δεν δύναται να ασκεί τα καθήκοντα του, μέχρι να εκδοθεί  η απόφαση.(2-4 μήνες). Τότε είναι πιθανόν χρέη αντιδημάρχου να ασκεί ο ίδιος ο Δήμαρχος και πρόεδρος οικονομικής η αντιδήμαρχος Αντίκυρας.

2) Προβαίνει σε  άμεση αντικατάσταση , με συγκεκριμένο άτομο.(το όνομα είναι γνωστό).

3)  σενάριο και πιο απίθανο μάλλον...λαμβάνεται μια συγκεκριμένη απόφαση....

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 28/3 , αν αναλογιστούμε το θέμα που δημιουργήθηκε με την δικαστική απόφαση ( σ.σ. το άλλο θέμα με την κοινωφελή , θεωρείται λήξαν  και πλέον έχει τακτοποιηθεί-δρομολογηθεί,  παρά την ελλιπή ενημέρωση που είχε και που έδωσε ο πρόεδρος της κοινωφελούς) , και αν λοιπόν προσθέσουμε και τα 2-3 πολύ σοβαρά θέματα, εικάζουμε ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα είναι αρμαγεδών και θα αλλάξει εντελώς την εικόνα του Δήμου τόσο σε πρόσωπα αιρετών όσο και σε διοικητικές θέσεις υπαλλήλων.

Σχόλια Facebook

Blog Widget by LinkWithin