4 Φεβρουαρίου 2016

Γεωργακός : Δεν θα επιτρέψουμε την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Διστόμου.






Η υποχρηματοδότηση του δομών υγείας πανελληνίως, επιφέρει αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές της κάθε περιφέρειας.
Υποστελεχωμένα νοσοκομεία, υποστελεχωμενα κέντρα υγείας καθώς και μισόκλειστα αγροτικά ιατρεία , συναντά κανείς καθημερινά.
Δυστυχώς το τελικό θύμα όλων αυτών , είναι ο καθένας από εμάς , που τρέχει  οπουδήποτε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ακόμα και αυτό της απλής συνταγογράφησης και μάλιστα τις περισσότερες φορές απευθυνόμαστε σε ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά νοσοκομεία.
Στα πλαίσια όλης αυτής της υπολειτουργίας των δομών υγείας, πραγματοποιήθηκε χθες στην Λιβαδειά, δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα  την ομαλή  λειτουργία  του Νοσοκομείου Λιβαδειάς.
 Στην συζήτηση αυτή , είχαν κληθεί να παραστούν, ο περιφερειακός διευθυντής, στελέχη του νοσοκομείου, γιατροί , σύμβουλοι, βουλευτές , απλοί πολίτες και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας καθώς και οι Δήμαρχοι Δ.Α.Α. και Αλιάρτου -Θεσπιέων.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης,  οι ομιλητές έκαναν τις δικές τους εισηγήσεις- τοποθετήσεις.
Τον λόγο έλαβε και ο κος Γεωργακός ,..
ο οποίος επισήμανε ότι η υποστελέχωση του νοσοκομείου Λιβαδειάς, υπήρχε και εποχών προ μνημονίων. Κατόπιν αναφέρθηκε σε προσωπικό του περιστατικό του 2001, που δεν αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και στο γεγονός ότι το νοσοκομείο Άμφισσας , πολλές φορές λειτουργεί καλύτερα από αυτό της Λιβαδειάς.
Οι δύο αυτές αναφορές του, προκάλεσαν την οργή του ιατρού κου  Πλιακοστάμου και στην αίθουσα χθες και στο διαδίκτυο σήμερα , τα αίματα άναψαν.
Τέλος, στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Δ.Α.Α. , τόνισε με ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ , προς όλες τις κατευθύνσεις , ότι δεν θα δώσει την συγκατάθεση του για την περαιτέρω υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Διστόμου με τυχόν περισσότερες αποσπάσεις ιατρών από το Κέντρο Υγείας Διστόμου , προς το Νοσοκομείο Λιβαδειάς, για την κάλυψη των κενών, κάτι που τόνισε και στην δική του τοποθέτηση,  ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την χθεσινή συνεδρίαση καθώς και την τοποθέτηση του κου Γεωργακού στο χρονικό σημείο 1.28.41- 1.34.20.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin