18 Φεβρουαρίου 2016

ΔΤ_Μουσική παράσταση ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ 4 ΧΕΡΙΑ (17/2/2016)






ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λιβαδειά, 18/2/2016 

Μουσική παράσταση ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ 4 ΧΕΡΙΑ

"Στο κέντρο του κάθε παραμυθιού βρίσκεται μια αλήθεια

που έδωσε στην ιστορία τη δύναμή της"

Susan Wiggs

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς", και το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς, διοργανώνουν και προσκαλούν στην πρωτότυπη μουσική παράσταση με τίτλο

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΕΡΙΑ

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης έχει η μουσικός και καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς κ. Φιλιώ Στάμου, η οποία μαζί με μαθητές της θα μας ταξιδέψει μέσα από πιανιστικούς μελωδικούς ήχους σε κόσμους επίγειους και καθημερινούς, σε κόσμους φανταστικούς και ονειρικούς.

Τα παραμύθια αφηγείται ο Γιώργος Λάϊος.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7:00 μμ στο Θολωτό Κρύας Λιβαδειάς.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες: Στη Βιβλιοθήκη (22610.89970) και στο Ωδείο (22610.88047)



Λίγα λόγια για τη Φιλιώ Στάμου

Η Φιλιώ Στάμου είναι μουσικός και θεατρολόγος. Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λιβαδειά. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Είναι Διπλωματούχος Πιάνου και Πτυχιούχος Ακορντεόν και Ανωτέρων Θεωρητικών Μουσικής (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα) και Διπλωματούχος Σύνθεσης, μελετώντας υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων καθηγητών μουσικής (Στάθη Ουλκέρογλου, Λιάνα Καραβασίλη, Μάρτζυ Σαμαράκη και Φωτεινή Τριανταφύλλου)

Συνέχισε την πιανιστική της μελέτη με τον Φρίξο Μόρτζο και Γιώργο Χατζηνίκο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των Andras Kemenes, Lilia Boyadjieva και David Lively.

Ήταν φιναλίστ στο Γ' και Δ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών Άνδρου το 2005 (όπου ερμήνευσε για πρώτη φορά πανελλαδικά το έργο του Κώστα Ευαγγελάτου "Κυκλάδες") και 2007 αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Συμμετείχε στον 21° Διαγωνισμό της ΧΟΝ όπου βραβεύτηκε με Α’ Έπαινο.

Παράλληλα, έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Στεφάνου Αττικής, του Ωδείου Αγίου Στεφάνου, του Ωδείου Ignace Tigerman, καθώς και του Τροφώνιου Ωδείου και του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς.

Έχει συνεργαστεί με τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς συμμετέχοντας σε πολλές εκδηλώσεις της, όπως για την ημέρα ποίησης (Αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι & Αφιέρωμα στην Κική Δημουλά), Συνάντηση της Ομάδας Ανάγνωσης με την Ιωάννα Καρυστιάνη, Μουσική εκδήλωση "ΝΟΣΤΟΣ”, αλλά και ως εμψυχώτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης.

Το 2001-2011 δίδαξε στο Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς και το 2013-2015 στο Τροφώνιο Ωδείο. Την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο, 2015-2016, εργάζεται ως καθηγήτρια Πιάνου, Ακορντεόν και Ανωτέρων Θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς και στο Ωδείο Ζωγράφου “Γεώργιος Πολιτόπουλος”.



Λίγα λόγια για τον Γιώργο Λάιο

Ο Γιώργος Λάιος γεννήθηκε στη Λιβαδειά τότε που οι δρόμοι ήταν ακόμη χωματόδρομοι και μεγάλωσε στην Αθήνα. Δραστηριοποιείται ως αφηγητής σε όλη την Ελλάδα. Έχει πραγματοποιήσει αφηγήσεις σε φεστιβάλ, σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες, σε πολυχώρους τέχνης και σε κέντρα ψυχικής υγείας. Ερευνά και καταγράφει στοιχεία της λαϊκής παράδοσης της Βοιωτίας και στοχεύει στη διάδοση τους μέσω της αφήγησης σε ενήλικες αλλά κυρίως σε παιδιά. Επίσης συνεργάστηκε με το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Λιβαδειάς και έχει συμμετάσχει σε ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων. Έχει διατελέσει παραγωγός ραδιοφώνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin