13 Ιανουαρίου 2016

Αίτημα μείωσης των προμηθειών για την χρήση POS από τους Ξενοδόχους Αράχωβας.

 Ζήτηση μείωσης των προμηθειών των Ελληνικών τραπεζών για χρήση καρτών και μηχανημάτων POS - και εμβασμάτων μέσω web banking 


Αράχωβα 13/1/2016


Κύριε Διοικητά Τράπεζας Ελλάδας,


Όπως και εσείς θα έχετε ενημερωθεί και με δεδομένο ότι από τις 9/12/2015 καθίσταται υποχρεωτικός ο Κανονισμός (ΕΕ) 2015/751 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2015 σχετικά με τις διατραπεζικές προμήθειες για πράξεις πληρωμών με κάρτες, που ορίζει ως μέγιστη χρέωση για τις διατραπεζικές συναλλαγές με τις πιστωτικές και τις χρεωστικές κάρτες ποσοστό 0,3% και 0,2% αντίστοιχα, θεωρούμε απαράδεκτες κάθε είδους χρεώσεις από όλες τις τράπεζες που ξεπερνάνε κατά πολύ τις χρεώσεις αυτές.


Ιδίως όταν οι συναλλαγές αυτές δεν εμπεριέχουν κανένα ρίσκο για τις τράπεζες.
Στόχος της ρύθμισης αυτής είναι η αύξηση της χρήσης καρτών στις συναλλαγές.


Παρότι όμως βρισκόμαστε ήδη στο 1ο δεκαπενθήμερο του 2016, ο κανονισμός αυτός δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη , με αποτέλεσμα σήμερα, ο μέσος επιχιερηματίας να πληρώνει προμήθεια στην τράπεζα που διαμορφώνεται στο 2%-3,5% σε αντίθεση με τα μεγάλα πολυκαταστήματα –αλυσίδες ,που απολαμβάνουν λόγω υψηλού τζίρου μέσω της χρήσης καρτών , ποσοστά κάτω του 1%. 


Ο Σύλλογος Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων Αράχωβας καθώς και ο Επισιτιστικός Σύλλογος Αράχωβας, είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των μελών τους στο σοβαρό αυτό ζήτημα. 


Θεωρούμε απαραίτητη την άμεση εφαρμογή του κανονισμού της Κομισιόν και την διαμόρφωση του ποσοστού στο 0,3% και 0,2% αντίστοιχα. 
Επιπλέον πιστεύουμε ότι η προμήθεια θα πρέπει να διαμορφωθεί στο ίδιο ακριβώς επίπεδο, ώστε να μην απαιτείται η χρήση διαφορετικού τερματικού (POS) , ανάλογα με το ποια τράπεζα είναι εκδότης της κάρτας.
Με την εφαρμογή μάλιστα των παραπάνω θα επιτευχθεί πιο αποτελεσματικά η γενικευμένη χρήση του πλαστικού χρήματος, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση.


Στο πλαίσιο αυτό, και εάν δεν υπάρχει άμεση προσαρμογή των υπερβολικών χρεώσεων, οι Σύλλογοί μας αλλά και οι Σύλλογοι όλων των ευρύτερων περιοχών θα εξετάσουν κάθε δυνατότητα που δίνει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, ακόμα και την συνεργασία με ξένα πιστωτικά ιδρύματα για την παροχή POS με σημαντικά χαμηλές χρεώσεις για τα μέλη τους. 


Για τους λόγους που σας παραθέσαμε παραπάνω, παρακαλούμε πολύ όπως μειώσετε άμεσα την διατραπεζική προμήθεια από τη χρήση καρτών καθώς και από τις υπέρογκες χρεώσεις προμήθειας για πληρωμές λογαριασμών μέσω web banking (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΑΕΕ , ΙΚΑ, πληρωμές Δημοσίου, προμηθευτών, κλπ) , όπως ορίζει ο κανονισμός της Ε.Ε.


Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας !

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων Αράχωβας 
Γεωργακός Ιωάννης
(Τηλ: 6954536574)


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων Αράχωβας
Καλούσα Ναυπακτίτου

Η επιστολή κοινοποιείται και στους διευθυντές των τοπικών υποκαταστημάτων τραπεζών  Αράχωβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin