26 Ιανουαρίου 2016

Διεργασίες για την μόνιμη λειτουργία του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ στο Δίστομο





Κατά την διάρκεια του χθεσινού Δ.Σ. του Δήμου Δ.Α.Α. και έπειτα από εισήγηση του Κου ΖΑΚΚΑ ,
ξεκίνησαν και σε επίσημο πλέον επίπεδο , οι διεργασίες για την εύρυθμη λειτουργία και αναβάθμιση του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, που υπάρχει στο Δίστομο.

Ένας χώρος μνήμης και σεβασμού για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας που στιγμάτισε το Δίστομο αλλά και όλη την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η έως τώρα λειτουργία του ΜΟΥΣΕΙΟΥ , οφείλεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό κάποιων ατόμων και με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε στο Δ.Σ. ο κος ΧΡΗΣΤΟΣ  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, μόνο το 2015 επισκέφθηκαν τον χώρο 11.500 άτομα.

Η διεξοδική συζήτηση του θέματος, ανέδειξε δύο προτάσεις για την ένταξη καταρχήν του ΜΟΥΣΕΙΟΥ σε συγκεκριμένο φορέα.

Η μία πρόταση είναι η διερεύνηση του θέματος..
μέσω τον υπουργείου εσωτερικών ή ενός άλλου υπουργείου και η τυχόν αναβάθμιση και στελέχωση του μέσω κρατικού φορέα. Κατά τα λεγόμενα όμως κάποιων , η εμπλοκή ενός κρατικού φορέα, θα οδηγήσει σε  χρονοβόρες διαδικασίες.

Η δεύτερη πρόταση , που είναι και η πρόταση του Δημάρχου και που έχει ως βάση το μοντέλο που ακολουθήθηκε και στο Λαογραφικό Μουσείου  Αράχωβας, είναι η άμεση ένταξη του ΜΟΥΣΕΙΟΥ στην κοινωφελή εταιρεία του Δήμου Δ.Α.Α.  και σε διάστημα 10 ημερών θα έχει γίνει η μεταβίβαση.

Θα ακολουθήσει ο ορισμός Διοικούσας επιτροπής από ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ που σαν σκοπό θα έχουν να τρέξουν όλες εκείνες τις διαδικασίες που χρειάζονται για την αναβάθμιση , στελέχωση και εύρυθμης λειτουργίας του ΜΟΥΣΕΙΟΥ.

Κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είναι σε εξέλιξη ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία μπορεί να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί το όλο αυτό εγχείρημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin