19 Δεκεμβρίου 2015

Αγγίζει το 90% η πληρότητα στην ΑΡΑΧΩΒΑ εν όψει εορτών.







Σε υψηλά ποσοστά κυμαίνετε και εφέτος η  πληρότητα στην Αράχωβα , (Λιβάδι-Ζεμενός) εν όψει του εορταστικού  15ηνθημέρου. Εξαιρετικά δύσκολη  η περίπτωση εύρεσης  καταλύματος για τα τριήμερα των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Πιο εύκολη η εύρεση για τις καθημερινές του 15ηνθημέρου.
Σύμφωνα με  αρχικές εκτιμήσεις η πληρότητα αγγίζει το  90 %.

Τα εκσυγχρονισμένα  χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού, αναμένονται από εβδομάδα να  ανοίξουν τις πύλες τους , τουλάχιστον  για  βόλτες και καφέ και αναλόγως των επόμενων χιονοπτώσεων , θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία. Οι τελευταία έλευση του λευκού επισκέπτη, ομόρφυνε  την ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού.



 Η Αράχοβα είναι μία πανέμορφη μικρή πόλη που αποτελεί αγαπημένο προορισμό διακοπών και ξεκούρασης, καθόλη την διάρκεια του χρόνου.





Αράχωβα – Το ρολόι και η γέφυρα




Το επιβλητικό Ρολόι αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες που θα αντικρίσετε μπαίνοντας στην Αράχωβα. Στέκει περήφανα στο βράχο Τυριά (ονομάζεται έτσι γιατί χρησίμευε στη φύλαξη του τυριού, ενώ την περίοδο της Κατοχής οι ντόπιοι έκρυβαν εδώ πολύτιμα αντικείμενα) στην είσοδο του χωριού από τον 18ο αιώνα που χτίστηκε.

Αυτό που θα δείτε σήμερα,
δεν έχει διασωθεί από τότε. Το αρχικό Ρολόι δεν άντεξε στον ολέθριο σεισμό του 1870 και κατέρρευσε. Την ίδια τύχη είχε και αυτό που το αντικατέστησε το Μάρτιο του 1944, όταν οι Γερμανοί, ανάμεσα σε όλες τις καταστροφές που προξένησαν στο χωριό, το ανατίναξαν.



Το σημερινό Ρολόι, ή Ώρα όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι δημιούργημα του 1966. Τότε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά,ΝεκτάριοςΚαμβασινός, ανέλαβε με δικά του έξοδα την ανακατασκευή του, δίνοντάς του τη σημερινή μορφή. Αποτελεί σήμα κατατεθέν και στολίδι του χωριού, συμβάλλοντας με τον ομορφότερο τρόπο στην πραγματοποίηση ενός νοερού ταξιδιού στο χρόνο.


Κάτω από το Ρολόι, στην είσοδο του χωριού, θα περπατήσετε στη Γέφυρα, η οποία στο κάτω μέρος της “κρύβει” τις πανέμορφες καμάρες. Το μόνο σίγουρο είναι πως κατά τη διαμονή σας εδώ, θα την διασχίσετε πολλές φορές, μιας και σηματοδοτεί την αρχή και το τέλος του κεντρικού δρόμου της Αράχωβας.

Τις υπόλοιπες ομορφιές της Αράχωβας, θα τις ανακαλύψετε μόνοι σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin