8 Νοεμβρίου 2015

Αισθητικών και λειτουργικών παρεμβάσεων συνέχεια σε ΑΡΑΧΩΒΑ και ΖΕΜΕΝΟ





Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, παρεμβάσεις στις περιοχές της Αράχωβας, που σκοπό έχουν την καλύτερη αντιμετώπιση της καθημερινότητας καθώς και την επίλυση σοβαρών προβλημάτων.






1.Πιο συγκεκριμένα, έγιναν εργασίες αποκατάστασης
, αναβάθμισης και ασφαλτόστρωσης στην βόρεια πλευρά του νεκροταφείου Αράχωβας. Μια περιοχή που ήταν ειδικά τους χειμερινούς μήνες, δυσπρόσιτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ανακοινώθηκε η έναρξη των εργασιών του συγκεκριμένου έργου, σύμβουλος της αντιπολίτευσης , αρνήθηκε να συμφωνήσει και με το ζόρι κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις του. Αν μη τι άλλο πρέπει να σεβόμαστε ορισμένες περιπτώσεις....






Ωστόσο το έργο ήταν αρκετά δύσκολο λόγω της στενότητας του εν λόγου δρόμου και που καθιστούσε αδύνατη την είσοδο των απαραίτητων μηχανημάτων και αναγκαστικά οι εργασίες έγιναν με παραδοσιακούς τρόπους.





2. Έγινε ασφαλτόστρωση στην περιοχή του Γυμνασίου, στο σημείο ειδικότερα που έγινε αντικατάσταση κεντρικού αγωγού.






3. Ξεκίνησαν οι επισκευές στο κτίριο του Γυμνασίου και Λυκείου Αράχωβας.
Ένα χρόνιο αίτημα ων μαθητών -γονέων και καθηγητών , επιτέλους ξεκόλλησε από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και οι εργασίες είναι πλέον γεγονός.





4. Με μισθωμένο από τον Δήμο Δ.Α.Α. , ειδικό μηχάνημα , ξεκίνησε η απόφραξη αγωγών του ρέματος που είχαν  κατασκευασθεί από την εποχή της χούντας και βρίσκονται κάτω από τον κεντρικό δρόμο του ΖΕΜΕΝΟΥ. Στο συγκεκριμένο ρέμα , συσσωρεύονται όλα τα νερά από τα 2 βουνά (Ξεροβούνι  και Παρνασσού). Μην ξεχνάμε ότι το ΖΕΜΕΝΟ είναι σε χαράδρα. Στο συγκεκριμένο ρέμα είχαν τοποθετηθεί χιλιόμετρα σωλήνες για να μπορέσουν να φύγουν τα νερά και να μην υποστεί καθίζηση ο κεντρικός δρόμος. Δυστυχώς όμως όλος αυτός ο αγωγός, δεν είχε καθαριστεί για δεκαετίες.





 Μικρές παρεμβάσεις είχαν γίνει από την πρώην 3η ΔΕΚΕ αλλά δυστυχώς για διαφόρους λόγους, δεν απέδωσαν.








 Τα 2 τελευταία χρόνια , με την έναρξη των βροχοπτώσεων , υπήρχαν πολύ σημαντικά προβλήματα και οι ζημιές ήταν πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Οι εργασίες τις πρώτες τρεις ημέρες , έχουν φέρει σημαντικά αποτελέσματα και αναμένονται και νέες παρεμβάσεις ώστε η ολοκληρωτική απόφραξη να ολοκληρωθεί και να παρθούν και εκείνα τα μέτρα ώστε να μην υπάρχουν τα ίδια προβλήματα. Η κατασκευή  τσιμεντένιων πλακών που να σκεπάζουν τα ανοικτά φρεάτια , θεωρείται επιβεβλημένη καθώς τα απλά σιδερένια καπάκια καθώς και οι σχάρες, έχουν γίνει εύκολη λεία για τους αθίγγανους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές από τις παραπάνω εργασίες, κόλλησαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα,από ειδικά συμφέροντα ορισμένων που προσπαθούσαν να υπονομεύσουν όλες αυτές τις διαδικασίες με αθέμιτους τρόπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin