12 Νοεμβρίου 2015

Από την απεργιακή συγκέντρωση στην Λιβαδειά (φωτό και βίντεο)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Το μήνυμα για αγωνιστική συσπείρωση εργαζόμενων/άνεργων, συνταξιούχων, γυναικών και νεολαίας εναντίον της αντιασφαλιστικής και αντεργατικής λαίλαπας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έφτασε σε κάθε τόπο δουλειάς, κάθε σπίτι κάθε σχολείο χάρη στην ακούραστη κινητοποίηση των συλλόγων και των ομάδων εργαζόμενων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Χιλιάδες ανακοινώσεις από τα ταξικά σωματεία και συλλόγους όπως των ιδιωτικών υπαλλήλων, των ΕΒΕ, των Συνταξιουχικών οργανώσεων και του Συλλόγου Γυναικών της επαρχίας Λιβαδειάς, μοιράστηκαν χέρι με χέρι ξεσηκώνοντας τους ανθρώπους της δουλειάς που έδωσαν δυναμικό παρόν στην μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς στις 10.30.
Ήταν πρωτοφανής η συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών αλλά πιο εντυπωσιακή και πιο ελπιδοφόρα ήταν η μαζική συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τα γυμνάσια και λύκεια της πόλης που έφτασαν χειροκροτούμενοι στην συγκέντρωση κρατώντας το πανό τους.
Στην συγκέντρωση χαιρέτησαν η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών επ. Λιβαδειάς Λαμπρινή Γερονικολού, ο εκπρόσωπος της Γραμματείας Λιβαδειάς της ΠΑΣΕΒΕ Ταξιάρχης Μπούκιος, ο εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Συλλόγων Δημήτρης Παπιώτης.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Πελέκης μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικοδόμων.
Κοινή θέση όλων των ομιλητών ήταν ότι δεν θα επιτρέψουν οι ασυμβίβαστες ταξικές δυνάμεις, οργανωμένες κάτω από την σημαία του ΠΑΜΕ, να περάσουν τα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να κρύψει τον αντιλαικό της προσανατολισμό και την φιλομονοπωλιακή πολιτική της πίσω από την παραπλανητική δικαιολογία της “σκληρής διαπραγμάτευσης” και της “άνισης μάχης”. Κανέναν πια δεν ξεγελούν οι θεατρινισμοί και οι ψεύτικες υποσχέσεις για “ισοδύναμα” που τάχα θα απαλύνουν τις συνέπειες “για τα φτωχά λαϊκά στρώματα”. Είναι πια γνωστό σε όλους ότι αυτή η πολιτική της ΕΕ είναι και δική τους πολιτική. Αυτή επεδίωκαν από την αρχή. Οι δήθεν “αντιμνημονιακές” κορώνες προεκλογικά στόχευαν στο να εγκλωβίσουν τον λαό σε ψεύτικες προσδοκίες και να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το έργο που είχε αρχίσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο.
Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε συλλαλητήριο στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin