20 Ιουλίου 2015

Αντικείμενο μελέτης αποτελεί ο οικισμός Άσπρα Σπίτια




Το πρωτοπόρο για την εποχή του έργο, του Κωνσταντίνου Δοξιάδη έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν φοιτητές αρχιτεκτονικής από την Ελλάδα και την Κύπρο που συμμετέχουν στο εργαστήριο που πραγματοποιείται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Χθες οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν το ντοκιμαντέρ “Κωνσταντίνος Δοξιάδης. Ενας ρομαντικός του πραγματισμού” αλλά και να παρακολουθήσουν τη διάλεξη για τον “Ψnφιακό Δοξιάδn”.
«Το εργαστήριο απευθύνεται σε νέους φοιτητές από την Ελλάδα και την Κύπρο. Μελετάνε τη θεωρία του Δοξιάδη, την πόλη του Δοξιάδη μέσα από σύγχρονες υπολογιστικές μεθόδους σχεδίασης» ανέφερε ο κ. Nίκος Πατσαβός εντεταλμένος λέκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Αντικείμενο μελέτης ο οικισμός Ασπρα Σπίτια του Κ. Δοξιάδη στην Βοιωτία «ο μοναδικός ολοκληρωμένος οικισμός του Δοξιάδη, που όμοιός του δεν υπάρχει άλλος στην Ευρώπη. Ο Δοξιάδης όρισε τον όρο “οικιστική” και θεωρούσε ότι είναι μια συνθετική επιστήμη που μελετάει την εξέλιξη των ανθρώπινων οικισμών. Η οικιστική, θεωρούσε, ότι είναι η υψηλότερου επιπέδου έκφραση του πολιτισμού μας και μάζευε στοιχεία από την ανθρωπολογία, τη βιολογία, τη κοινωνιολογία, την ιστορία, τη θεωρία υπολογιστών και τα συνέθετε στην κορωνίδα του ανθρώπινου πολιτισμού που λέγεται πόλη» είπε ο κ. Πατσαβός.
Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας έχουν σχέση με τα Χανιά και την Αρχιτεκτονική Σχολή ως πρώην και νυν φοιτητές και καθηγητές και επέλεξαν το Κ.Α.Μ. για το εργαστήριό τους καθώς το θεωρούν ιδανικό για τέτοιες δραστηριότητες.
Το εργαστήριο χαιρέτισαν ο κοσμήτορας της Αρχιτεκτονικής Σχολής κ. Ν. Προβιδάκης και η πρόεδρος του Κ.Α.Μ. κ. Α. Κωτσάκη.



Read more: http://www.haniotika-nea.gr/ergastirio-architektonikis/#ixzz3gSXQjujH 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin