Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

ΤΕΛΟΣ στην τρομοκρατία! Διαψεύδει τα περί «κουρέματος» καταθέσεων η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών

Ο Andrea Enria, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, διαψεύδει τις Κασσάνδρες που είχαν ως σκοπό όλη την εβδομάδα να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, είτε με τις τράπεζες είτε με τα ΑΤΜ, λέγοντας στους ταλαιπωρημένους και τρομαγμένους κυρίως συνταξιούχους ότι θα χάσουν όλες τις καταθέσεις τους.


Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ), θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φέρνει σε συνεργασία τις τραπεζικές εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε, έκανε σήμερα την εξής δήλωση:

«Δεν είμαι ενήμερος για κάποιο σχέδιο για επιβολή «κουρέματος» στους καταθέτες λιανικής των ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρθηκε από μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί.

Πολύ αμφιβάλλω ότι κάποια αρχή ή δημόσιος φορέας σε επίπεδο ΕΕ ή κράτους μέλους θα μπορούσε να εξετάσει την επιλογή αυτή, καθώς αυτό θα ήταν αντίθετο προς το δίκαιο της ΕΕ.

Σε αυτή την περίπτωση η ΕΑΤ θα εκκινήσει αμέσως τη διαδικασία εξέτασης παραβίασης της νομοθεσίας της ΕΕ».

Στη δήλωσή του υπενθύμισε ακόμη ότι «η νομοθεσία της ΕΕ είναι σε θέση να προστατεύσει τους Έλληνες καταθέτες λιανικής, όπως και κάθε άλλο καταθέτη στην ΕΕ».

Με αυτόν τον τρόπο, ο καθ' ύλην αρμόδιος απαντά στο δημοσίευμα των Financial Times ότι οι ελληνικές τράπεζες καταρτίζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για «κούρεμα» καταθέσεων κατά τουλάχιστον 30% για αποταμιεύσεις από 8.000 ευρώ και πάνω. Το δημοσίευμα αυτό αναπαρήγαγαν όλα τα συστημικά ΜΜΕ σκορπώντας τον πανικό στους Έλληνες καταθέτες, με σκοπό να τους επηρεάσουν υπέρ του ΝΑΙ στα μέτρα λιτότητας! Έτσι, μπαίνει τέλος στις φήμες αυτών που προπαγανδίζουν εδώ και μια εβδομάδα το τέλος της Ελλάδας! Ταφόπλακα στην τρομοκρατία και την προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ!http://www.toxwni.gr/ellada/item/61232-diapseydei-ta-peri-kourematos-katatheseon-i-evropaiki-arxi-trapezon

Σχόλια Facebook

Blog Widget by LinkWithin