15 Ιουλίου 2015

Η στιγμή της μεγάλης απόδρασης από φυλακή υψίστης ασφαλείας.






Οι αρχές του Μεξικού εντόπισαν μία σήραγγα έκτασης άνω του ενάμισι χιλιομέτρου, την οποία χρησιμοποίησε ο βαρόνος των ναρκωτικών για να αποδράσει και η οποία συνέδεε το κελί του με ένα κτίριο έξω από τα τείχη της φυλακής.

Το 2001, ο «Ελ Τσάπο» είχε δραπετεύσει από μία φυλακή υψίστης ασφαλείας κρυμμένος σε καλάθι με άπλυτα ρούχαΤην Τετάρτη, η κυβέρνηση της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή της απόδρασγς του «Ελ Τσάπο» από το κελί του.

Ειδικότερα, τα πλάνα της κάμερας επιτήρησης δείχνουν τον Γκουσμάν, που φοράει την μπεζ στολή του φυλακισμένου, να πηγαινοέρχεται προτού καθίσει οκλαδόν πίσω από ένα τοιχίο που χωρίζει το ντους από το υπόλοιπο του κελιού του και εξαφανιστεί. 

Το άνοιγμα στο πάτωμα, από το οποίο διέφυγε το βράδυ της 11ης Ιουλίου, δεν φαίνεται στο βίντεο.




Αξιωματούχος της επιτροπής εθνικής ασφαλείας, ο Μόντε Αλεχάνδρο Ρούμπιδο, εκτίμησε πως η συμπεριφορά του «Ελ Τσάπο» μέχρι την απόδρασή του δεν είχε τίποτε το ασυνήθιστο.

«Είναι μία συνηθισμένη συμπεριφορά για τους κρατούμενους που παραμένουν για πολύ καιρό σε περιορισμένο χώρο» ανέφερε ο Ρούμπιδο.

Η κυβέρνηση δημοσιοποίησε επίσης ένα βίντεο που δείχνει το εσωτερικό της σήραγγας όπου διακρίνεται ένα σύστημα σιδηροτροχιάς πάνω στην οποία βρίσκεται ένα όχημα με ένα μεταλλικό δοχείο που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά υλικού.



Οι αρχές συνέλαβαν 22 εργαζομένους στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, που βρίσκεται σε απόσταση 90 χλμ. από την Πόλη του Μεξικού, ώστε να προσδιοριστεί κατά πόσο θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει στον βαρόνο ναρκωτικών να δραπετεύσει.



Ο Γκούσμαν έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος βαρόνος ναρκωτικών στην ιστορία. Ήταν δραπέτης πάνω από 12 χρόνια, από το 2001 όταν απέδρασε από την φυλακή στο πίσω μέρος ενός φορτηγού που παραλάμβανε τα άπλυτα του σωφρονιστικού ιδρύματος. Μεξικανοί κομάντος τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν σε ένα μικρό διαμέρισμα που διέμενε με μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας ακόμα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούσμαν έχει περιουσία που αγγίζει 1 δις δολάρια. Είναι στην λίστα του Forbes με τους πιο ισχυρούς άνδρες του κόσμου πάνω από το πρόεδρο της Γαλλίας αλλά και της Βενεζουέλας.http://www.zougla.gr/kosmos/article/meksiko-sti-dimosiotita-vinteo-me-tin-apodrasi-tou-varonou-narkotikon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin