Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

3 μεγάλα προβλήματα, επιλύθηκαν σήμερα με την παρουσία ΣΤΑΘΑ

1ο ΘΕΜΑΠρωινές ώρες σήμερα, συνεργείο του αυτοκινητόδρομου, τοποθέτησε μπάρες και έκλεισε τον παράδρομο στο 90χλμ με κατεύθυνση προς ΛΑΜΙΑ.
 Πολίτες και δημοτικοί άρχοντες , παραβρέθησαν στο σημείο για να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους για το γεγονός. 
Καταλυτική ήταν η εμφάνιση του κου ΣΤΑΘΑ , ο οποίος επέστρεφε εκείνη την ώρα από το σημαντικό ραντεβού στην ΑΘΗΝΑ για την επίλυση με το θέμα της επαναλειτουργίας του ΚΕΠΑ στην ΛΙΒΑΔΕΙΑ. ( δειτε παρακάτω το θέμα για το ΚΕΠΑ )


Ο κος ΣΤΑΘΑΣ , ειδοποίησε και τον αρμόδιο υπουργό κο ΣΠΙΡΤΖΗ , ο οποίος κατέφθασε στο σημείο και μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες, ο παράδρομος ξαναάνοιξε !!!
Ακολουθεί δημοσίευση από τον κο ΛΑΜΠΡΟ ΡΟΔΗ καθώς και οι σχετικές του ,  φωτογραφίες από το σημείο. "Χέρι χέρι, πολίτες και πολιτικοί, δημότες και δημοτικοί άρχοντες "επέβαλαν" τον δικό τους νόμο και με την παρουσία του ίδιου του Υπουργού κ. Στρίντζη έδωσαν τέλος στην ταλαιπωρία των διερχόμενων από το 90ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας. Είμασταν ΟΛΟΙ εκεί!!! Δημόσια, λοιπόν, θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των Βοιωτών τους Βουλευτές μας κκ. Θανάση Σκούμα και Γιάννη Σταθά που με παρεμβάσεις τους από το πρωί κατάφεραν να κινητοποιήσουν την κυβέρνηση ενώ σε λίγες μέρες θα έχουμε και οριστικές απαντήσεις σχετικά με τις συμβάσεις παραχώρησης "

          Ακολουθεί Δελτίο τύπου για το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο είχε εκδοθεί το πρωί για το συγκεκριμένο πρόβλημα και προτού γίνουν οι  καταιγιστικές παρεμβάσεις.


Καταγγελία για το κλείσιμο της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος του 90ου χιλιομέτρου

Καταγγέλλουμε την εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ καθώς και την Τροχαία  Αυτοκινητόδρόμων Βοιωτίας επειδή δεν εισάκουσαν την έγγραφη προτροπή του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη Χρήστου με αριθμό πρωτοκόλλου 1181 7/7/2015, και προχώρησαν στο κλείσιμο της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων στο ύψος του 90ου χιλιομέτρου της Νέας Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια στην τρέχουσα περίοδο της οικονομικής ασφυξίας και ελέγχου των κεφαλαίων που ζούμε. Η κίνηση αυτή περιορίζει και ουσιαστικά αποκλείει σε μεγάλο βαθμό την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας και ευνοεί αποκλειστικά την κερδοφορία της εταιρίας ΝΕΑ ΟΔΟΣ.

Οι Βουλευτές Βοιωτίας
Θανάσης Σκούμας
Γιάννης Σταθάς


=============================================================

2ο ΘΕΜΑ

ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά, Με τη διοίκηση του ΙΚΑ συναντήθηκαν Γ. Σταθάς και Γ. Πούλου


kepa

Υλοποιείται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Δημήτρη Στρατούλη προς τον Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά για επαναλειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στη Λιβαδειά.

Να θυμίζουμε οτι για την επαναλειτουργία του ΚΕΠΑ στην Λιβαδειά είχε κατατεθεί πρόσφατα ερώτηση από τον Γ. Σταθά ενώ σχετική επιστολή προς τον κ. Στρατούλη είχε αποστείλει η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.

Σήμερα το πρωί ο Γ. Σταθάς και η Γ. Πούλου συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον Διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Θεωνά και για ακόμα μια φορά έθεσαν την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στη Λιβαδειά.

«Το ΚΕΠΑ Λιβαδειάς το οποίο εξυπηρετούσε τους ασφαλισμένους της πρώην επαρχίας Λιβαδειάς και της Λοκρίδας καταργήθηκε το 2011. Απο τότε, ΚΕΠΑ λειτουργεί μόνο στη Θήβα, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι (καρκινοπαθείς, ανάπηροι, ΑΜΕΑ κ.α.) να ταλαιπωρούνται, να αναγκάζονται να πληρώσουν έξοδα μετακίνησης -χωρίς να έχουν τους οικονομικούς πόρους- αλλά και να μην εξυπηρετούνται λόγω της υποστελέχωσης και υπολειτουργίας του. Η λειτουργία του στη Λιβαδειά θα αποσυμφορίσει το ΚΠΕΑ στη Θήβα με αποτέλεσμα την καλλίτερη εξυπηρέτηση των πολιτών του νομού», τόνισε ο κ. Σταθάς

Η Γ. Πούλου επεσήμανε: «Η κατάσταση σήμερα είναι απαράδεκτη και ως αποτέλεσμα έχει σειρά προβλημάτων με κυριότερο αποτέλεσμα πέρα την επιβάρυνση των ασθενών με την μετακίνηση στη Θήβα, να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των Ατόμων με Αναπηρία και στην επανένταξή τους στο προνοιακό επίδομα, όπως και στην είσπραξη των προνοιακών επιδομάτων τα οποία χορηγούνται από την αρμόδια υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Λεβαδέων, η οποία υποστηρίζει διοικητικά όλους τους Δήμους του νομού Βοιωτίας. Η άμεση επαναλειτουργία ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά είναι αναγκαία».

Η διοίκηση του ΙΚΑ από την πλευρά της κινούμενη στο πλαίσιο της πολιτικής βούλησης του αναπληρωτή υπουργού Δ. Στρατούλη για επίλυση του θέματος έκανε γνωστό οτι σύντομα θα λειτουργήσει γραφείο ΚΕΠΑ και στη Λιβαδειά όπου εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις ενώ θα λειτουργεί και επιτροπή για την πραγματοποίηση των εξετάσεων.
viotianet
==============================================================
3ο ΘΕΜΑ 

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Προς τους Υπουργούς
-Οικονομικών
-Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Δημοσιεύματα φέρουν 18 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων να χρωστούν 11 δις ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.
Με βάση δημοσιεύματα που υπάρχουν στον ηλεκτρονικό Τύπο, δεκαοκτώ (18) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων φέρονται να χρωστούν προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία κ.α. περίπου 11 δις ευρώ.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εταιρείες:
        AXON HOLDINGS(447.200.000 εκατ. Ευρώ.Σημειώνεται ότι μόνο η θυγατρική του ομίλου, EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372.700.000 ευρώ).
        ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (MEGA CHANNEL)(123.500.000 ευρώ περίπου).
        ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ(861.300.000 ευρώ, ενώ η «KorinthoςPower», μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ).
        INTRACOM(315.700.000 ευρώ).
        ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ(164.300.000 ευρώ).
        ΕΛΛΑΚΤΩΡ(1.700.000.000 ευρώ).
        ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ(134.000.000. ευρώ).
        ΜΟΤΟR OIL(1.200.000.000 ευρώ).
        ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ(22.900.000 ευρώ).
        STAR CHANNEL(58.100.000 ευρώ).
        ΟΜΙΛΟΣ ANT1(χρέος που ξεπερνά τα 170.000.000 ευρώ).
        ALPHA TV(58 .000.000 ευρώ).
        J&P ΑΒΑΞ(268.900.000 ευρώ).
        MARFIN INVESTMENT GROUP(2.000.000.000 ευρώ).
        ΒΙΟΧΑΛΚΟ(1.100.000.000 ευρώ).
        ΤΙΤΑΝ(1.000.000.000 ευρώ).
        FORTHNET(331.000.000 ευρώ).
        MINOAN LINES(270.100.000 ευρώ).
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
        Αληθεύουν τα δημοσιεύματα;
        Υπάρχουν για τις προαναφερόμενες εταιρείες οφειλόμενα ποσά προς τα ασφαλιστικά ταμεία;
        Εάν ναι αναλύστε ανά εταιρεία τα οφειλόμενα ποσά
        Υπάρχουν για τις προαναφερόμενες εταιρείες οφειλόμενα ποσά προς πιστωτικά ιδρύματα;
        Εάν ναι παραθέστε αναλυτικά τα οφειλόμενα ποσά ανά εταιρεία και πιστωτικό ίδρυμα
        Πέρα από την διαπίστωση των οφειλών έχει διενεργηθεί στις ανωτέρω εταιρείες έλεγχος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης;
        Αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων και ποια τα ποσά που τυχόν έχουν εισπραχθεί από την κάθε εταιρεία ξεχωριστά;
        Αν όχι, σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι το ταχύτερο δυνατόν;

Επίσης, παρακαλούνται οι κ.κ. Υπουργοί όπως καταθέσουν:
-Τα επίσημα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν διενεργηθεί, τους πίνακες των ποσών που έχουν ταυτοποιηθεί για κάθε εταιρεία και τα ποσά τα οποία έχουν εισπραχθεί.
Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης


 Μακρή Ραχήλ 


Σχόλια Facebook

Blog Widget by LinkWithin