27 Απριλίου 2015

Ο Σταθάς εμπόδισε του βουλευτές της Ν.Δ. να κινηθούν απειλητικά εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ


Στον Γ. Σταθά «σκόνταψαν» οι Βουλευτές της Ν.Δ. που κινήθηκαν προς τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ



Σκηνές απείρου κάλους σημειώθηκαν στην βουλή κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα διαθέσιμα με τον Βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταθά να στέκετε «βράχος» και να αποφεύγονται τα χειρότερα αφού κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ. δεν δίστασαν να κινηθούν προς το μέρος των κυβερνητικών βουλευτών.

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ της Αυγής:

Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ παίζουν τα ρέστα τους στη Βουλή 

Τους βουλευτές της μετεμφυλιακής Δεξιάς, που πηδούσαν τα έδρανα της Βουλής για να επιτεθούν στους βουλευτές της ΕΔΑ, θυμήθηκαν χθες στην ολομέλεια οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα διαθέσιμα που ψηφίστηκε αργά χθες. Βουλευτές της Ν.Δ. κινήθηκαν προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και τους σταμάτησε ο Γιάννης Σταθάς, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χτυπούσαν τα χέρια στα έδρανα και τα πόδια στο πάτωμα λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χυδαίο κόμμα» και αποκαλώντας τους βουλευτές του «γελοίους» και «χυδαίους». Και μετά οι ίδιοι διέρρεαν ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους αποκάλεσαν… μαλάκες!

Δεν έχετε ασυλία επειδή σας στηρίζουν τα μίντια

Όλα αυτά προκλήθηκαν για να χαθεί η πολιτική ουσία, δηλαδή ποια πρέπει να είναι η στάση της χώρας στην διαπραγμάτευση. Για πολλοστή φορά ο Νίκος Βούτσης κάλεσε τις «κλασικές, παραδοσιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις» να τοποθετηθούν:

«Να πείτε ότι η χώρα πρέπει να φύγει από αυτή την κρίσιμη φράση αποδεχόμενη τις βασικές γραμμές που θέλουν να αποδεχθούμε οι δανειστές. Δεν το λέτε, αλλά το φέρνετε γύρω – γύρω. Οι ομιλίες σας είναι για να δίνουν όπλα, εξοπλίζουν τους δανειστές, εταίρους και όσους θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε ασφυξία. Ή θα εκπροσωπείτε τις αιτιάσεις και τις απαιτήσεις των δανειστών ή θα αναχθείτε στον ρόλο σας. Το κάνω και πενηνταράκια, για να μην παρεξηγούμαστε. Θα πείτε για μισθούς, για συντάξεις, για ΦΠΑ, για ιδιωτικοποιήσεις, τις “κόκκινες γραμμές” που έβαλε ο πρωθυπουργός! Ξέρετε πολύ καλά τι λένε τα κλιμάκια, ο γαλλογερμανικός άξονας, οι πρώην τροϊκανοί, με μία, όμως, διαφορά: τα ξέρατε από άλλη θέση, με άλλη διάθεση. Αποδεχόσασταν πλήρως τι σας λέγανε και οδηγηθήκαμε εκεί που οδηγηθήκαμε. Αυτό όμως έχει αλλάξει».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούσαν τον υπουργό Εσωτερικών, ενώ οι βουλευτές της Ν.Δ. αντιδρούσαν. Πρωταγωνιστές ήταν πρόσωπα που επιδιώκουν ρόλο στην επόμενη ημέρα, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Σοφία Βούλτεψη. Από κοντά και ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ, που επίσης έχει ηγετικές βλέψεις, ζητούσε από τον υπουργό να ανακαλέσει.

«Τι πάθατε ξαφνικά και υπάρχει νευρικότητα, παιδιά; Ελάτε!» τους είπε ο Ν. Βούτσης ζητώντας επανειλημμένως από τον Β. Κικίλια και τη Σ. Βούλτεψη να μην νευριάζουν. Ο Ν. Βούτσης δεν ανακάλεσε λέγοντας ότι η αντιπολίτευση στηρίζει τα επιχειρήματα των δανειστών. «Αν θεωρείτε ότι έχετε μια ασυλία επειδή κρέμεστε σε μειοψηφία του λαού, αλλά πλειοψηφία μέσων της διαπλοκής, είστε γελασμένοι» τους είπε, ενώ ακούσθηκε να λέει με κλειστό το μικρόφωνο στον διπλανό του υπουργό: «Τι νομίζεις; Ξέρω να χτυπάω εγώ, ρε μαλάκα».



Η Ντόρα «άδειασε» τον Κυριάκο!

Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί μέσα στην αίθουσα. Με παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη, που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στήνει σκηνικό ρήξης, δόθηκε σήμα στους βουλευτές της Ν.Δ. να αποχωρήσουν. Όμως, παρά το ότι οι περισσότεροι είχαν βγει έξω από την αίθουσα, ακολουθούμενοι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η Ντ. Μπακογιάννη πήρε τον λόγο και άλλαξε την απόφαση του αδελφού της! «Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε τη Βουλή ζούγκλα» είπε, ενώ ο Ν. Βούτσης ξεκαθάρισε πως σε όσα είπε «είναι σαφές ότι δεν υπάρχει θέμα ηθικής τάξης και πατριωτικής έκφανσης».



Στ. Θεοδωράκης: Εκλογές σημαίνει χρεοκοπία

Μετά τα επεισόδια η συζήτηση στράφηκε από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ στην εκλογολογία. «Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές, είμαστε κάθε μέρα και πιο δυνατοί, αλλά εσείς ποιον απειλείτε; Τους δανειστές;» αναρωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης θεωρώντας πως είναι «αφελείς» όσοι πιστεύουν ότι οι δανειστές απειλούνται με εκλογές. «Δεν φοβάστε ότι οι εκλογές θα σημάνουν την άτακτη χρεοκοπία της χώρας;» ήταν το ερώτημα – μήνυμα του επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος πάλι απέφυγε να απαντήσει τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση.

«Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας και θα σας πω το γιατί. Αν κάνετε τόσα πολλά λάθη στο εσωτερικό, αν έχετε τόσο λάθος προτεραιότητες στην παιδεία, τη δικαιοσύνη, τη μετανάστευση, τη στελέχωση του Δημοσίου, πώς να πιστέψει, και ο πιο καλοπροαίρετος, ότι στην Ευρώπη θέτετε τα σωστά ζητήματα, τις σωστές προτεραιότητες;» ρώτησε.



«Κάννες» φοβάται ο Ευ. Βενιζέλος

Η «απόλυτη αποτυχία» της κυβέρνησης και «η απόλυτη αδυναμία να καταλήξετε σε απόφαση ευθύνης σας οδηγεί να εκτοξεύετε απειλές ότι θα πάτε σε εκλογές ή δημοψήφισμα» υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και αναρωτήθηκε: «Τι δημοψήφισμα; Κάννες;». Αναφέρθηκε ακόμη εμμέσως στη συνάντηση Τσίπρα – Παπανδρέου λέγοντας: «Αυτά συζητάει ο Τσίπρας με τους επισκέπτες του στο Μαξίμου».

Εμφανώς ανησυχών για το ενδεχόμενο εκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε αν ο ΣΥΥΡΙΖΑ θα πάει με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί δεν μπορεί να κυβερνήσει και ζητάει εκλογές: «Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε πείτε το αλλά εξηγήσετε στον λαό τα ψέματά σας». Ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «υπάρχει ένας κλειστός κύκλος εξουσίας που έχει στο μυαλό του κάποιο σχέδιο το οποίο δεν το ξέρει ούτε το υπουργικό σχήμα ούτε η πλειοψηφία των βουλευτών. Υπάρχει ζήτημα αδιαφάνειας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».



Ν. Φίλης: Λαϊκή νομιμοποίηση επί της συμφωνίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σήκωσε το γάντι της κάλπης δηλώνοντας «έτοιμος». «Μας έλεγαν ότι οι εκλογές θα διαλύσουν την οικονομία. Δεν έγινε. Τώρα λένε ξανά τα ίδια. Κάποιοι έχουν λόγο να τις φοβούνται. Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο να αναβαπτιστεί στη γνώμη του λαού, αυτό θα γίνει. Επιδιώκουμε συμβιβασμό. Αν αυτή η συμφωνία χρειαστεί λαϊκή νομιμοποίηση, εμείς δεν θα φοβηθούμε» τους προειδοποίησε.



Δ. Κουτσούμπας: Απαίτηση της τρόικας η ΠΝΠ

«Είναι συνηθισμένο όταν ζορίζουν τα πράγματα η εκάστοτε κυβέρνηση να απευθύνεται στο φρόνημα και τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Αλήθεια, όμως, απαίτηση της τρόικας δεν ήταν η ΠΝΠ;» ρώτησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει ότι βάζει χέρι στα διαθέσιμα, την αναγορεύει σε ύψιστο πατριωτικό καθήκον. «Πατριωτισμός και λαϊκή ευθύνη δεν μπορεί να είναι η αρπαγή των διαθέσιμων για να υπογραφεί μία συμφωνία που ήδη έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση» εκτίμησε.



Γ. Μπαλαούρας: Παραλάβαμε κράτος και οικονομία βομβαρδισμένα με ναπάλμ

«Η κυβέρνηση βρήκε μία οικονομία και μία κοινωνία καμένη κυριολεκτικά. Είναι λάθος ότι πήραμε καμένη γη και διαλυμένο κράτος. Πήραμε οικονομία και κράτος βομβαρδισμένα από βόμβες ναπάλμ» τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμος Μπαλαούρας υπενθυμίζοντας ότι «οι αντιδράσεις είναι συνοδευτικές ενός πολιτικού ντελίριου» από «λυσσασμένα ΜΜΕ» και κόμματα που «χρόνια κατάπιναν την κάμηλο και τώρα διυλίζουν τον κώνωπα, κάνοντας την τρίχα τριχιά».

Ο Γ. Μπαλαούρας υπογράμμισε ότι «πρέπει να ξεπεράσουμε το βασανιστήριο του πνιγμού, δηλαδή την πιστωτική ασφυξία», ενώ υπενθύμισε στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ότι «την Τετάρτη είχατε επέτειο. Είναι η επέτειος της ανακοίνωσης της εισόδου μας στην τρόικα και στα Μνημόνια από τον Γεώργιο Παπανδρέου στο Καστελόριζο. Να τιμήσετε δεόντως την υπερήφανη αυτή ημέρα».
http://viotianet.gr/?p=30398

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin