3 Απριλίου 2015

Οι Ευέλπιδες κατάθεσαν στεφάνι στο Δίστομο





100 τεταρτοετείς σπουδαστές τηςΣτρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων με επικεφαλής τον διοικητή Υποστράτηγο Δημήτριο Ρέσκο, επισκέφθηκαν το Δίστομο και κατέθεσαν στεφάνι στο λόφο του Μαυσωλείου, τιμώντας τη μνήμη των 218 Διστομιτών αμάχων που εσφάγησαν στις 10 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Η επίσκεψη των Ευελπίδων εντάσσεται στην σειρά επισκέψεων που έχει προγραμματίσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών σε τόπους μαρτυρίου, χωριών και κωμοπόλεων που υπέστησαν ολοκαυτώματα από τη ναζιστική θηριωδία.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την πολιτική εποπτεία του Υφυπουργού Νίκου Τόσκα.

Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται με αφορμή την επέτειο εισβολής των Γερμανών στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941, καθώς και της επερχόμενης επετείου λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη στις 8 - 9 Μαΐου 1945, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.


Οι σπουδαστές παρακολούθησαν επίσης σεμινάριο ιστορικής ενημέρωσης για τη Σφαγή του Διστόμου, ενώ επισκέφθηκαν και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο οποίο τους ξενάγησε ο δήμαρχος Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργάκος.

Στις 17 Απριλίου προγραμματίζεται να επισκεφθούν τα Καλάβρυτα άλλοι 100 σπουδαστές, τεταρτοετείς της Σχολής Ευελπίδων, ενώ στις 20 και 27 Απριλίου πρόκειται να επισκεφθούν το Δίστομο και τα Καλάβρυτα σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.http://www.nooz.gr/greece/oi-stratiotikes-sxoles-se-topous-nazistikis-8iriodias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin