27 Απριλίου 2015

Φωτό και άλλα από την επίσκεψη του κου Αργ. Σφουντούρη σε Μαξίμου και Προεδρικό .



«Η πολιτεία δεν ξεχνά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον επιζώντα της Σφαγής του Διστόμου Αργύρη Σφουντούρη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού τόνισε ότι υποδέχεται τον κ. Σφουντούρη με τιμή και συγκίνηση, σημείωσε ότι στο πρόσωπό του αποτυπώνεται ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Κατοχής αλλά και ένα κομμάτι του χρέους, το οποίο έχουμε απέναντι στα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Πολιτεία δεν ξεχνά.

Στην τελευταία επισήμανση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σφουντούρης, υπογράμμισε τη χαρά του, που το ακούει αυτό, γιατί όπως είπε «τα τελευταία 20 χρόνια που αγωνιζόμουν δεν ήμουν πάντα σίγουρος ότι η Πολιτεία μας δεν ξεχνά αλλά τώρα το πιστεύω».

Απευθυνόμενος στον κ. Σφουντούρη, ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι «οφείλουμε και πολλά σε εσάς για αυτό. Αυτό υποδηλώνει και η σημερινή μας συνάντηση» και κατέληξε λέγοντας πως « είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

Τον κ. Σφουντούρη συνόδευε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Κώστας Ήσυχος.

Συνάντηση με Τσίπρα

Προηγήθηκε συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αργύρη Σφουντούρη.

Εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο Αργύρης Σφουντούρης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και ανέφερε ότι ζήτησε από τον κ. Τσίπρα «να συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε, κυρίως βέβαια στο θέμα των αποζημίωσεων -που παλεύω εγώ εδώ και 20 χρόνια με τη Γερμανία και εύχομαι παρά πολύ να ανοίξουμε τον δρόμο που πάντα προσπαθούν να τον κλείσουν οι Γερμανοί».

Όπως ανέφερε ο κ. Σφουντούρης, ο πρωθυπουργός τού είπε πως θα συνεχίσει με κάθε τρόπο και ότι υπάρχει ένα διεθνές συμβούλιο εμπειρογνωμόνων που θα δείξει τι μπορεί να γίνει, να βρεθεί νομικά ο καλύτερος δρόμος για την αντιμετώπιση του θέματος.

Σε ερώτηση εάν θα συμμετάσχει στην επιτροπή της Βουλής για τις γερμανικές οφειλές, είπε ότι δεν έχει του έχει ζητηθεί και πως συμμετάσχει ούτως ή άλλως με τον αγώνα που έχει κάνει. Σε άλλη ερώτηση, εάν θα δεχόταν να συμμετάσχει εφόσον τον προσκαλούσαν, είπε ότι θα δεχόταν και πως πολλές φορές είναι και καλύτερα να γίνονται παράλληλες κινήσεις.
Ο πρωθυπουργός χάρισε στον κ. Σφουντούρη ένα ομοίωμα περιστεριού που συμβολίζει την Ειρήνη και εκείνος του έδωσε το βιβλίο του με τίτλο «Πενθώ για τη Γερμανία», που κυκλοφόρησε προ εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin