7 Απριλίου 2015

Οι εργάσιμες Κυριακές και οι σπόντες κατά του Εργατικού Λιβαδειάς





ΛΙΒΑΔΕΙΑ 6-4-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς με όλες του τις δυνάμεις ρίχτηκε στην μάχη  για την 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του Εμπορίου, στις 5 Απριλίου 2015, Κυριακή των Βαΐων, διεκδικώντας την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας με νόμο από την κυβέρνηση, την κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο, 8ωρο - 40ωρο - 5ήμερο με μόνιμη σταθερή δουλειά.
Υπενθυμίζουμε πως η Κυριακή των Βαΐων ήταν  μία από τις επτά Κυριακές για τις οποίες έχει νομοθετηθεί (ν. 4177/2013) η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποίες στην πορεία έγιναν οκτώ. Ο νόμος διατηρείται από τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ παράλληλα οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομίας προσπαθούν να θολώσουν τα νερά σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για «επαναφορά του παλιού συστήματος».
Το σωματείο στην κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας της απεργίας , γνωρίζοντας την τεράστια τρομοκρατία και ανασφάλεια που επικρατεί στους εργαζόμενους στον χώρο του εμπορίου, πραγματοποίησε παρά πολλές συζητήσεις  ενημερώσεις και εξορμήσεις, κορυφώνοντας την δραστηριότητα του  με την συγκέντρωση στον πεζόδρομο την ημέρα της απεργίας .
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς , οι οποίοι ενώ ψήφισαν ομόφωνα υπέρ του πλαισίου αλλά και συμμετοχή στην απεργία παρέμειναν για μια ακόμα φορά άφαντοι από παντού, υπονομεύοντας έτσι με την στάση τους τον δίκαιο αγώνα χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων εναντία σε ένα νόμο που οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο κλάδο συνολικά να συσπειρωθούν στο ταξικό σωματείο τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές να συγκεντρώσουμε δυνάμεις ενάντια σε αυτούς που μας καταδικάζουν.


                                                                  
   Το Δ/Σ του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin