27 Απριλίου 2015

Λιβαδειά : Απόφαση για κάθοδο στην απεργία



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Τα ΔΣ των συνεργαζόμενων Συνταξιοδοτικών Συλλόγων Δημοσίων Υπαλλήλων Βοιωτίας, ΙΚΑ Λιβαδειάς και ΟΑΕΕ Λιβαδειάς, σε κοινή τους σύσκεψη σήμερα 27 Απριλίου 2015 και ώρα 11οο πμ στα Γραφεία του Συλλόγου των Δ.Υ. , αποφάσισαν ομόφωνα την συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Κεντρική Πλατεία της πόλης στις 10.30 το πρωί, που διοργανώνουν τα σωματεία της δύναμης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.).

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των συλλόγων μας για την υπεράσπιση των εργατικών κατακτήσεων που πλήττονται από τις αλλεπάλληλες αντεργατικές, αντιασφαλιστικές και αντιλαϊκές μεθοδεύσεις των φιλοενωσιακών κυβερνήσεων. Κατακτήσεων που στοίχισαν αγώνες και αίμα δεκαετιών στην εργατική τάξη για μια ανθρώπινη ζωή και όμως ισοπεδώνονται, η μια μετά την άλλη, απ’ τις συγκυβερνήσεις διαχείρισης του καπιταλισμού, είτε αυτές είναι «δεξιές», «κεντροδεξιές», «κεντροαριστερές» ή «αριστερές».

Την Παρασκευή, μέρα γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εμείς οι συνταξιούχοι, στο πλευρό των εργαζόμενων και των άνεργων, θα διαδηλώσουμε για μια ακόμα φορά την αποφασιστικότητά μας να μην υποταχθούμε σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις που γκρεμίζουν το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό μας σύστημα. Θα απαιτήσουμε την επαναφορά των συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Είναι λεφτά που έχουμε πληρώσει αλλά μας τα κλέβουν για να τα δώσουν στους δανειστές των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων.

Θα ζητήσουμε την επανόρθωση του Συστήματος Υγείας με το ξανάνοιγα των μονάδων που έκλεισαν για τον ίδιο λόγο, την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού και την παροχή υψηλών προδιαγραφών ιατρικές και φαρμακευτικές υπηρεσίες.

Δεν επαιτούμε, απαιτούμε. Γιατί όλα αυτά τα πληρώνουμε εμείς, ο κόσμος της εργασίας, με την δουλειά μας και την ίδια μας την ζωή.

Λιβαδειά 27-4-2015

τα ΔΣ των Συνεργαζόμενων Συνταξιοδοτικών οργανώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin