12 Απριλίου 2015

«Βούλιαξε» η Λιβαδειά- χιλιάδες επισκέπτες για το Ρουμελιώτικο Πάσχα


siriosfm
SAM_0510Με καλοκαιρία και χιλιάδες επισκέπτες, η Λιβαδειά γιορτάζει το πατροπαράδοτο Ρουμελιώτικο Πάσχα. Από νωρίς το πρωί, η πόλη σκεπάστηκε με  τους καπνούς των λάκκων και δημοτικά τραγούδια ακούγονταν παντού, σε μια γιορτή που μόνο η Λιβαδειά, με τη μακρόχρονη παράδοσης της  ξεχωρίζει.
Φέτος για πρώτη φορά, κατά μήκος του κέντρου της πόλης, στήθηκαν τρεις λάκκοι.

Ο πρώτος στην περιοχή της Κρύας, όπως κάθε χρόνο, με το Δήμο να προσφέρει φρεσκοψημένα αρνιά και άλλα πασχαλινά εδέσματα. Εκεί βρέθηκε  η δήμαρχος Γιώτα Πούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Σανιδάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.


SAM_0517Υπό τους ήχους του κλαρίνου, δίπλα στις μαγευτικές πηγές της Κρύας, κάτοικοι και επισκέπτες, άφησαν για λίγο στην άκρη τα προβλήματα και απόλαυσαν τη μέρα με κέφι και χορό.
Ο δεύτερος λάκκος, άρχισε το γλέντι από νωρίς, καθώς στήθηκε από μαγαζιά και καφέ της κεντρικής πλατείας και οι ξενύχτηδες  συνέχισαν τη διασκέδαση τους ψήνοντας και χορεύοντας.
Στο χώρο του Ζαππείου, ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς έκανε το δικό του λάκκο. Μέλη του, μαζί με τις οικογένειες τους, επέλεξαν να γιορτάσουν το έθιμο μαζί, στέλνοντας μήνυμα ότι παρά τις δυσκολίες στην αγορά, δεν το βάζουν κάτω.
Οι εκδηλώσεις του Δήμου θα συνεχιστούν το βράδυ της Κυριακής.
Δίπλα στο ποτάμι και σε δύο σκηνές θα πραγματοποιηθούν μουσικές συναυλίες με τους Γιώργο Μάγκα, Mode Plagal, Δημήτρη Πουλικάκο, Flat Out και Plan B, ενώ τη Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα στην Κεντρική Πλατεία θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς συλλόγους.
SAM_0541
SAM_0548SAM_0504
SAM_0537






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin