28 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση Πρωτομαγιάς 2015.ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ







***   ***   ***
Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Εργαζόμενοι, Αγρότες, Επαγγελματίες, Νέοι και Νέες,
όλοι μαζί μια γροθιά να τιμήσουμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας.
Το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή και μέχρι τις μέρες μας.
Να τιμήσουμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σ΄ όλο τον κόσμο προκειμένου να πετύχουν τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα, όπως 8ωρο, σταθερή δουλειά, δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση, παιδεία, υγεία, συνδικαλιστικές ελευθερίες, και άλλα. δικαιώματα που σήμερα καταπατώνται βάναυσα.
Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο. Εμπνεόμαστε από το ίδιο φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και μεγάλες μάχες.
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας,
την εργατική αλληλεγγύη
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ  ΟΠΛΟ
Την Παρασκευή, μέρα γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα διαδηλώσουμε για μια ακόμα φορά την αποφασιστικότητά μας να μην υποταχθούμε στις μεθοδεύσεις που γκρεμίζουν το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό μας σύστημα.
Θα απαιτήσουμε την επαναφορά των συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Είναι λεφτά που έχουμε πληρώσει αλλά μας τα κλέβουν για να τα δώσουν στους δανειστές των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων.
Θα ζητήσουμε την επανόρθωση του Συστήματος Υγείας με το ξανάνοιγα των μονάδων που έκλεισαν για τον ίδιο λόγο, την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού και την παροχή υψηλών προδιαγραφών ιατρικές και φαρμακευτικές υπηρεσίες.


Δεν επαιτούμε, απαιτούμε. Γιατί όλα αυτά τα πληρώνουμε εμείς, ο κόσμος της εργασίας, με την δουλειά μας και την ίδια μας την ζωή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin