5 Μαρτίου 2015

Υπό έκδοση βιβλίο -λεύκωμα με τίτλο : «Αράχωβα. Ο τόπος και οι άνθρωποι»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος μας, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι  έχει αναλάβει την έκδοση του βιβλίου-λευκώματος με τίτλο «Αράχωβα. Ο τόπος και οι άνθρωποι». Πρόκειται  για ένα συλλογικό έργο, στο οποίο έχουν συνεισφέρει όσοι έχουν ασχοληθεί και μελετήσει την πόλη και στο οποίο αποτυπώνεται η διαχρονική παρουσία και έκφραση της πόλης  και  των ανθρώπων της.
Η προσπάθεια όλων των συντελεστών της έκδοσης (22 ατόμων) είναι αυθόρμητη, ανιδιοτελής, αποβλέπει στην ανάδειξη του τόπου και αποτελεί προσφορά στη Δημοτική Ενότητα της πόλης μας.
Στο βιβλίο αυτό, όπως μας ενημέρωσε ο επιμελητής της έκδοσης, Γιώργος Καστανάς, καταγράφεται η γεωγραφία και το περιβάλλον, η ιστορία, η ανθρωπολογία και η πνευματική ζωή του τόπου, περιγράφεται η λαογραφία, η παράδοση και η αρχιτεκτονική και παράλληλα μεταφέρονται φιλολογικές μαρτυρίες για το χώρο και τους κατοίκους του. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την κοινωνική και οικονομική παρουσίαση του χθες και της σημερινής πραγματικότητας, με ένα πλούσιο φωτογραφικό και εικαστικό υλικό (550 απεικονίσεις). 
Αποτελείται από 360 περίπου σελίδες, εκ των οποίων 150 κειμένου και οι υπόλοιπες φωτογραφικό, εικαστικό υλικό και χάρτες. Είναι μία πολυτελής έκδοση σχήματος 24χ30 εκ. Όσοι επιθυμούν να το αποκτήσουν θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 30 Ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό 890/001291-25 της Εθνικής Τράπεζας ΙΒΑΝ είναι GR4801108900000089000129125. (Γ. Καστανάς), ή στο βιβλιοπωλείο «Γεωσκόληξ». Η καταβολή των χρημάτων θα πρέπει να γίνει μέχρι τις  20 Μαρτίου. Υπολογίζεται ότι το βιβλίο-λεύκωμα θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο και θα πωλείται 60 περίπου Ευρώ στα βιβλιοπωλεία. 
Πιστεύουμε ότι το βιβλίο-λεύκωμα αυτό για την πατρίδα μας, θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε αραχωβίτικο σπίτι. Επίσης, θεωρούμε χρήσιμο  να υπάρχει στο χώρο αναμονής κάθε Ξενοδοχείου και Πανσιόν, όπως και στο σαλόνι των ενοικιαζομένων δωματίων, για την ενημέρωση των επισκεπτών και την προβολή της πόλης μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΔΣ του Συλλόγου
Αράχωβα, 27 Φεβρουαρίου 2015

Εκ μέρους του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Ι.Γεωργακός        Καλούσα Ναυπακτίτου
Blog Widget by LinkWithin