19 Μαρτίου 2015

Τριμερής συνάντηση για την επίλυση του προβλήματος με το τηλεοπτικό σήμα.




Την Digea Hellas επισκέφθηκαν εχθές, οι κκ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, προκειμένου να βρεθεί λύση στο αιώνιο πρόβλημα της περιοχής μας.
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ σε πολύ καλό κλίμα και εντός των προσεχών ημερών , αναμένεται κλιμάκιο της digea στον Δήμο μας για την μελέτη και επίλυση του προβλήματος.
Ελπίζουμε  σε σύντομη επίλυση..

8 σχόλια:

  1. Καλησπέρα
    Προς ενημέρωση των δημοτών:
    Η ψηφιακή μετάδοση προβληματα στη ληψη απαιτεί σωστή εγκατάσταση κεραίας από τεχνικό με πεδιομετρο.
    Η Αράχοβα έχει αναμεταδότη ψηφιακής με 8 κανάλια. Το Δίστομο λαμβάνει αντανάκλαση από το Ξυλόκαστρο άλλα και καλής ποιότητας σήμα από τον αναμεταδότη που καλύπτει και το Στειρι΅με 8 κανάλια. Η Αντίκυρα λαμβάνει χρόνια τώρα από Ξυλόκαστρο. Το Λιβάδι από τον Κλαουδάτο και πίσω λαμβάνει επίσης απο Ξυλόκαστρο. Κάποια απομονωμένα σπίτια στο Λιβάδι και στο Ζεμένο καλύπτονται με Digea δορυφορικά.
    Ποιο είναι το πρόβλημα με το σήμα στον Δήμο ΔΑΑ που πρέπει να επιλυθεί ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να κάνω τον συνήγορο του Δήμου , το πρόβλημα βασικά έχει να κάνει με τις πρώτες αστραπές που πέφτουν και στο Δίστομο ειδικά, κόβεται το σήμα.

      Διαγραφή
    2. Το προβλημα αυτο υπηρχε με τους αναλογικους αναμεταδοτες στο Ξεροβουνι που με τις αστραπες κοβοταν η τροφοδοσια απο την ΔΕΗ. Με την ψηφιακη οποιος αντιμετωπιζει τετοια προβληματα (παγωματα, κολληματα, διακοπη σηματος κτλ) το πιθανοτερο ειναι οτι θελει βελτιωση η εγκατασταση του. Για οποιον ενδιαφερομενο (Πολιτες, Δημος, Digea) εχω μετρησεις απο πολλες περιοχες του δημου ΔΑΑ με χρηση επαγγελματικου πεδιομετρου της Promax.

      Διαγραφή
    3. Μήπως στο Δίστομο , δεν έχε όλο το χωριό ψηφιακό σήμα¨? Επίσης για κάποια περιοχή της Αντίκυρας, είχα ακούσει στο Δ.Σ. ότι δεν υπάρχει τηλεοπτικό σήμα. Όσον αφορά το Ζεμενό που αναφέρεις και μια και είμαι εδώ, έχουμε 30 ψηφιακά κανάλια με αντανάκλαση από Κόρινθο.

      Διαγραφή
    4. Στο Δίστομο δεν έχω εντοπίσει κάποιο σημείο χωρίς σήμα εως σήμερα, για την Αντίκυρα μάλλον είναι απίθανο να υπάρχει τέτοια περιοχή. Ναι και στο Ζεμενο έχει αντανάκλαση αλλα όχι σε όλα τα σημεία με καλή ποιότητα.

      Διαγραφή
    5. Επανέρχομαι. Κατόπιν επίσημης ενημέρωσης (και ευχαριστω τον ανθρωπο που μου εδωσε τις πληροφορίες), το αναλογικό σήμα κοβεται σε μικρο χρονικό διάστημα και το ψηφιακο δεν καλυπτει ολοκληρη την περιοχή. Η μελέτη που θα γίνει και κατοπιν οι εργασίες που θα ανατεθουν σε ειδικο εργολαβο, μεσα απο διαφανεις ενεργειες, θα επιλυσουν το ολο προβλημα και όταν το αναλογικό σήμα κοπεί, θα γίνει η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα από τους κατοίκους των περιοχών. Θα υπάρχει δηλαδη η δυνατότητα για πρόσβαση όλων των κατοίκων στην ψηφιακή εποχή και δεν θα βλεπουν μαύρο. Ελπίζω να σε κάλυψα.

      Διαγραφή
    6. Το αν καλυπτει η οχι την περιοχη το ψηφιακο σημα το αναλυσαμε στα προηγουμενα post. Οσον αφορα την ψηφιακη μεταβαση δεν σε ενημερωσαν σωστα, 21 Νοεμβριου ολοκληρωθηκε η μεταβαση στο ψηφιακο και κοπηκε το αναλογικο στην Στερεα Ελλαδα εκτος απο τους αναμεταδοτες του δημου ΔΑΑ που εκπεμπουν ακομα σε καθεστος ημιπαρανομιας την ΝΕΡΙΤ και καποια κενα καναλια. Συντομα θα γινει διακοπη της τροφοδοσιας αυτων των αναμεταδοτων με σημα απο τις καρτες τυπου R που ειχε παραχωρησει η NOVA με αποτελεσμα η Αραχωβα και το Στειρι να μην εχουν ΝΕΡΙΤ αυτο προβλημα πρεπει να επιλυθει με επεκταση των ψηφιακων αναμεταδοτων στο Στειρι και στα Καρουτια.

      Διαγραφή
    7. Εσυ κατι θελεις να πεις...αλλα δεν το αναφερεις στα συγκεκριμενα σχολια. Οποτε έλα να πιουμε εναν καφε να μου πεις και τα υπολοιπα !!!

      Διαγραφή

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Blog Widget by LinkWithin