12 Νοεμβρίου 2014

Αντί για μείωση των διοδίων, προαστιακό πήραν από το Χρυσοχοΐδη οι αιρετοί της Βοιωτίας



Δεσμεύσεις για μείωση των διοδίων , όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έλαβαν οι αιρετοί Βοιωτίας και Φθιώτιδας, που επισκέφθηκαν το μεσημέρι τον υπουργό υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πήραν όμως την υπόσχεση ότι μέχρι τέλους του 2015 ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα φθάσει στη Λιβαδειά. Υπόσχεση ετών, που επανέφερε ο υπουργός και το μέλλον θα δείξει εάν θα υλοποιηθεί η εάν απλά «ξεθάβεται» ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής λόγω προεκλογικής περιόδου.

Όσον αφορά το επίμαχο θέμα της συνάντησης, ήταν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την αυξημένη διέλευση φορτηγών στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης των διοδίων, επικαλούμενος τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, υποσχέθηκε ωστόσο τη χρηματοδότηση σειράς παρεμβάσεων, που πρότεινε η Περιφέρεια Στερεάς. Σ΄αυτή την κατεύθυνση κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, θα βρεθεί το πρωί της Τετάρτης στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας , για αυτοψία, στα σημεία όπου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα από τη διέλευση των φορτηγών, κυρίως εντός των οικισμών.

Στις 9.30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχου Φανής Παπαθωμά, με τη συμμετοχή των δημάρχων Λιβαδειάς, Θήβας, Αλιάρτου, Ελάτειας και Τανάγρας οι οποίοι παρευρέθηκαν και στη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο.

Οι αιρετοί θεωρούν ότι οι οποίες παρεμβάσεις γίνουν δεν θα δώσουν λύση στο προβλήματα, καθώς η διέλευση των φορτηγών θα συνεχίζεται, με τους κινδύνους να εξακολουθούν να υφίστανται και ταυτόχρονα θα επιβαρύνονται από τις φθορές στο οδικό δίκτυο, που έχει κατασκευαστεί με άλλες προδιαγραφές.

siriosfm
Blog Widget by LinkWithin