19 Νοεμβρίου 2014

Αντίκυρα : Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την Εθνική Αντίσταση και το ΕΛΑΝ.




Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 η Δημοτική Ενότητα Αντίκυρας θα τιμήσει την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης και τους αγωνιστές της περιόδου 1941-1944.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
11:00 Προσέλευση προσκεκλημένων στο χώρο του μνημείου (Κεντρική πλατεία)
Επιμνημόσυνη δέηση
Ομιλία
Κατάθεση στεφανιών στο ηρώο του ΕΛΑΝ
Ενός λεπτού σιγή
Εθνικός Ύμνος
Είναι βέβαιο πως ο πατριωτισμός και η αυτοθυσία δεν επιστρατεύονται με ψυχρά διατάγματα, αλλά εκδηλώνονται από το εσωτερικό της συνείδησης των ανθρώπων.
Έτσι γράφεται η αληθινή ιστορία.
Η Αντίκυρα με τα παιδιά της έκαμε αυθόρμητα και συνειδητά το Χρέος της και πρόσθεσε τη δική της σελίδα στη Μεγάλη Εθνική μας Αντίσταση.
Μέσα στο 1944, τη χρονιά της απελευθέρωσης, ιδρύθηκε το Ελληνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Ναυτικό, το θρυλικό ΕΛΑΝ.
Μοίρα καλή για τον τόπο που γεννηθήκαμε και ζούμε το’ φερε να ξεκινήσει από τούτη την άκρη του Κορινθιακού, από την Αντίκυρα, το χωριό μας, έχοντας σαν εμπνευστή και καπετάνιο του τον Κώστα Γεωργιάδη, τον καπετάν Ζαχαριά, και πρώτα παλικάρια απλούς ψαράδες της Αντίκυρας, ανθρώπους του καθημερινού μόχθου.
Γιάννης Αρκούδης, Ανδρέας Ζανιάς, Μήτσος Κοντογιάννης, Γιώργος Λόγης, Ανάργυρος Μοσχαχλαϊδής, Γιάννης Νικολάου, Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, Παρασκευάς Πάνος, Γιάννης Πάνος, Τάσος Μαντζώρος, Μήτσος Σαμουήλ, Χρήστος Σαμουήλ, Νίκος Σωτηρίου, Στάθης Μαντζώρος, Θόδωρος Νικολάου (από την Περιστερά) και ο γιατρός Γιάννης Διαβάτης από τη Δεσφίνα, καθώς και άλλοι αγωνιστές από τα παράλια του Κορινθιακού.

http://antikira.blogspot.gr/
Blog Widget by LinkWithin