25 Νοεμβρίου 2014

Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας και Γευσιγνωσία από το ΦΔΕΔ Παρνασσού



   Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας και η Γευσιγνωσία που διοργάνωσε και πραγματοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού με τη συνδρομή του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 στο Πνευματικό & Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας.


 Το Σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους  ο Δήμαρχος Αμφίκλειας- Ελάτειας κ. Γώγος Γεώργιος, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας κ.κ.  Σκλαβούνος Λουκάς και  Γκιώνης Κων/νος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμφίκλειας κ. Κόλλιας Λουκάς, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Βασιλείου Παναγιώτης καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, στην πρόσκληση του ΦΔΕΔΠ, ανταποκρίθηκαν τοπικοί παραγωγοί οι οποίοι δημιούργησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με τα προϊόντα τους. Το Σεμινάριο παρακολούθησαν και οι φοιτητές του 5ου έτους του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του έργου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.


   Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του ΦΔΕΔ Παρνασσού κ. Τσιτσώνη Θέκλα, Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, η οποία παρουσίασε τα προγράμματα που υλοποιεί ο φορέας για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και προβολή των αξιών του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στο πλαίσιο των οποίων οργανώθηκε και το Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας.
   Κεντρικός εισηγητής του Σεμιναρίου ήταν ο κ. Κωνσταντινίδης Γεώργιος, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και Πρόεδρος Μανιταροφίλων της Ελλάδας ο οποίος μας μύησε στο μαγικό κόσμο των μανιταριών προβάλλοντας την οικολογική και διατροφική τους αξία (μόνο τα εδώδιμα βεβαίως) και υπέδειξε τρόπους ώστε να μπορούμε να ξεχωρίζουμε ποια μανιτάρια μπορούμε άφοβα να καταναλώσουμε. Τη σκυτάλη την πήρε από την κ. Θανασιά Αθηνά, εκπαιδευτικό στο Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας, η οποία παρουσίασε τον ιδιαίτερο τρόπο που οι μαθητές της Β΄ Τάξης  γνώρισαν το κόσμο των μανιταριών μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης.    


     
   Τέλος, τη δημιουργία γεύσεων με Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών ανέλαβαν ο κ. Παρασκευαίδης Φώτης με το βοηθό του κ. Γκονέλα Νίκο και τις πρόσφεραν με χαμόγελο στον κόσμο που παρευρέθηκε.                
                                                                 
      Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
                                                                      Η Πρόεδρος

                                                                     Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
                                                                      Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας

                                                                      & Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ
Blog Widget by LinkWithin