8 Νοεμβρίου 2014

Αν ζούσαμε σε περιοχή τυφώνων, οι δημοσιογράφοι θα έλεγαν : Ανοίξτε τους τάφους σας να μπείτε μέσα.

Η βροχή έγινε ακραίο καιρικό φαινόμενο..... !!!

Το μόνο που δεν μας είπαν είναι ότι ο χθεσινός σεισμός απέτρεψε τα ακραία καιρικά φαινόμενα !!


Ως συνήθως για πολλοστή φορά, οι προβλέψεις για ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν ευδοκίμησαν. Όλα τα μοντέλα της σύγχρονης μετερεολογίας , κοινώς σμπαραλιάστηκαν.
 Η τρομοκρατία των δημοσιογράφων , έκανε καλά την δουλειά της και για ακόμα μία φορά , η τουριστική κίνηση για ακόμα ένα  Σαββατοκυριάκο, μηδενίστηκε.
Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια, μια σκέψη του νυν δημάρχου  του Δήμου Δ.Α.Α.,κ.Γεωργακού , η οποία έλεγε ότι οι  πληρωμένοι δημοσιογράφοι κάνουν όλο αυτό το σκηνικό επικίνδυνο ώστε ο απλός ο κόσμος να μη μετακινηθεί άρα και να μην ξοδέψει χρήματα για να έχει να πληρώσει τους φόρους του. 
Άλλωστε το παιχνίδι των πληρωμένων  δημοσιογράφων , το βιώσαμε αρκετά καλά με τις  μνημονιακές καταστάσεις....
Και όταν στην αρχή ξεκινά ο δημοσιογραφικός κόσμος να σπέρνει όλο αυτό τον πανικό , περί ακραίων καιρικών φαινομένων, λογικό είναι να μπαίνουν στο τρυπάκι και διάφορα site αλλά και διαφόρων λογής "καιρόφιλοι".

Εγώ θα αρκεστώ σε μια εκ των υστέρων ανακοίνωση των φίλων Νίκου και Γιώργου που και αυτοί στην αρχή παρασύρθηκαν από τα "αναμενόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα" .
Ακολουθεί η ανακοίνωση  :



Η δύναμη της φύσης είναι μοναδική και ουδείς μπορεί να την προβλέψει παρά μόνο να την εκτιμήσει.Το θηριώδες βαρομετρικό χαμηλό, έστειλε στο κάλαθο των αχρήστων προγνωστικά μοντέλα και όλες εκείνες τις βαρύγδουπες μαθηματικές-φυσικές αναλύσεις.Το θηριώδες βαρομετρικό χαμηλό,παρέμεινε στάσιμο στην Σικελία και μόνο τα μέτωπα κακοκαιρίας που το συνόδευαν έφτασαν στην Ελλάδα χαρίζοντας μια άκρως φυσιολογική φθινοπωρινή κατάσταση.Και ευτυχώς που έγινε έτσι η ο όλη φάση,γιατί τα μικροπροβλήματα δεν έλειψαν.Σκεφτείτε αν όλο αυτό το θηρίο περνούσε πάνω από την Ελλάδα τα προβλήματα που θα μπορούσε να δημιουργήσει..... Αυτό να γίνει σε όλους μας μάθημα,πως η φύση κάνει όπως εκείνη γνωρίζει τα κουμάντα της,με τους δικούς της κανόνες σε συνάρτηση με τον βαθμό επιρροής που έχει δεχτεί από τον άνθρωπο.Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά πως οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις είναι επισφαλείς,αφού πέραν των 5-6 ημερών επικρατεί μια χαοτική κατάσταση.Συνεπώς,δημοσιεύματα που περιγράφουν ένα ολόκληρο έτος ή τα μερομήνια (τα οποία ομολογουμένως έχουν τη γλύκα τους και τη χάρη τους) δε μπορούν παρά να είναι λόγια του αέρα μπροστά σε αυτά που η ίδια η φύση πράττει...
Καλημέρες,χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στην Πολεμική μας Αεροπορία!!


Blog Widget by LinkWithin